Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Grootegast

Met een opstalverzekering in Grootegast – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van bijvoorbeeldschade door olie, rook en roet, diefstal, ontploffing, wateroverlast. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere het dak, of denk aan leidingen in huis. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via onze vergelijker vergelijk jij online alle belangrijke opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen als bijv. Ditzo, ABN AMRO of Lancyr op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Grootegast, gemeente Grootegast, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
(Regio) nummer0594 (+31594)
Inwoners 12155
Postcodegebied9860
BuurtschappenGrootegast
Plaatsen in de buurtverzekering-Groningen, opstalverzekering-Gouda, polis-De Ronde Venen, verzekeringspakket-Zoeterwoude, Gooise Meren en woonhuisverzekering-Goirle
opstalverzekering-grootegast

Online woonhuisverzekering vergelijken in Grootegast, december 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, vandalisme, brand, inbraak. Goed om te weten: Dit type verzekering verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de garage. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als koffiemachine of schade aan computers). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Grootegast? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Grootegast, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Grootegast. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door schroeien of smelten, olie, rook en roet, blikseminslag, een omgevallen boom), dan dienen uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Middels onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van bedrijven zoals InShared en Avéro Achmea schommelen tussen €5 en €11,5. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Centraal Beheer polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (9860) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet vervolgens de beste verzekeraars op basis van jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Grootegast? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €9,25 – €12,5. De exacte premie varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Woonplaats
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Grootegast? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid) en ook Lancyr Inboedelverzekering. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Grootegast.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Grootegast afsluiten? Check de best beoordeelde of de meest betaalbare polis voor postcode 9860, 9861.

Bekijk deze woonverzekeringen in Groningen in december 2023

 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Lancyr Woonverzekering
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • ANWB Woonpakket Plus
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren beide polissen af te sluiten bij 1 aanbieder. Bij constatering van schades rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer vergoedingen die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan brand, vandalisme, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7) of inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, vandalisme. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van overstromingen, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, slecht onderhoud of grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder vind je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal door de ruit zit vaak niet in de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n overkapping, volière, garage, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als het zwembad. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.

‘Mijn verzekering had ik binnen 10 minuten afgesloten

E. van de Brink, Grootegast (december 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente