Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Doezum

Met een opstalverzekering in Doezum – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met bijvoorbeelddiefstal, wateroverlast, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7). Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de bijkeuken, of denk aan vaste muren. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van onze vergelijktool vergelijk je direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende assuradeurs als bijv. HEMA, ANWB of Nationale Nederlanden op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Kies een geschikt woonpakket in Doezum, gemeente Grootegast, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
(Regio) nummer0594 (+31594)
Bewoners 12155
Postcodegebied9863
WijkenGrootegast
Plaatsen in de omgevingverzekering-sebaldeburen, opstalverzekering-burum, polis-grijpskerk, verzekering-enumatil, woonhuisverzekering-enumatil en visvliet
opstalverzekering-doezum

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Doezum, september 2021

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door aanrijding en aanvaring, diefstal, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7). Let op: Dit type verzekering is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals dakpannen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals horloges of een stukke televisie). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Doezum? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Doezum, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Doezum. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, een omgevallen boom), dan dienen zeker de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van verzekeringsmaatschappijen zoals InShared of SNS variëren tussen de €5,25 en €12,25. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Klaverblad dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, adres (9863) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je opent in de volgende stap de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die voldoen aan jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Doezum? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €7 en €13,5. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Doezum? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid of Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Doezum.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Grootegast afsluiten? Check de best beoordeelde of goedkoopste verzekeraar voor postcodegebied 9863.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in september 2021

 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • nowGo Opstalverzekering Bewust

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te regelen bij 1 partij. Bij schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer dekkingen die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als aanrijding en aanvaring, inbraak, brand, storm (vanaf windkracht 7) of wateroverlast, blikseminslag, vandalisme, een omgevallen boom. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet of vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, bevroren leidingen, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Verderop bekijk je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. storm of inbraak is vaak inbegrepen. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt valt vaak buiten de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je schuur, garage, tuinhuisje, overkapping en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.

‘Mijn huis goed verzekerd

L. van der Heyden, Doezum (september 2021)