Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Leek

Via de opstalverzekering in Leek – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met bijvoorbeeldschade door olie, rook en roet, vandalisme, brand, inbraak. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de gevel, maar ook geplante bomen. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je eenvoudig vele opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen zoals bijv. ZLM, Turien en Co of OHRA op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Leek, gemeente Leek, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Regionummer0594 (+31594)
Aantal inwoners 19536
Postcodegebieden9350
BuurtschappenLeek
Plaatsen in de buurtverzekering-Lansingerland, opstalverzekering-Harderwijk, polis-Gorinchem, verzekeringspakket-Dalfsen, Landerd en woonhuisverzekering-Laarbeek
opstalverzekering-leek

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Leek, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, inbraak, ontploffing, aanrijding en aanvaring. Let op: Deze polis dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere een zwembad. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals schoenen of schade aan computers). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Leek? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Leek, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Leek. Als je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als olie, rook en roet, schroeien of smelten, een omgevallen boom, vandalisme), dan behoren vooral de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Met behulp van de vergelijkingssoftware kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies partijen als OHRA of De Goudse schommelen tussen €9,75 – €12,5. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook De Goudse polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (9350) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: type huis, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt hierna de beschikbare woonhuisverzekeringen die voldoen aan jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Leek? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €8 – €14,75. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Leek? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering en/of Delta Lloyd Combinatieverzekering. Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Leek.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Leek afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde verzekering voor regio 9350, 9351.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Aegon Opstal Basis
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Aegon Inboedel Basis
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij dezelfde assuradeur. Wanneer we spreken van schade rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld brand, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme of een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, blikseminslag, een omgevallen boom. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud of weersinvloeden, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder bekijk je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als inbraak of brand zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal die door een ruit wordt geschopt is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je garage, schuur, volière, overkapping en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan schuurtjes. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Leek, Zevenhuizen, Tolbert, Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil.

‘Afspraken worden nagekomen, bedankt!

T. Visser, Leek (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente