Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Middelstum

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Middelstum – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van bijvoorbeeldblikseminslag, vandalisme, diefstal, brand. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere de schutting, en ook de zonnepanelen . Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via deze website vergelijk je moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen zoals o.a. Delta Lloyd, Turien en Co of Nationale Nederlanden op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Kies een geschikt woonpakket in Middelstum, gemeente Loppersum, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
(Regio) nummer0595 (+31595)
Inwoners 10042
Postcodegebied9990
BuurtschappenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-warffum, opstalverzekering-oldenzijl, polis-uithuizermeeden, verzekering-houwerzijl, woonhuisverzekering-houwerzijl en oosternieland
opstalverzekering-middelstum

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Middelstum, maart 2023

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door ontploffing, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Belangrijk: Deze dekking is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere de oven. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als schuurtje of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Middelstum? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Middelstum, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Middelstum. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, brand of explosie, wateroverlast), dan dienen uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Dankzij de vergelijkingstool vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van partijen als FBTO of Allsecur schommelen tussen €8,25 tot €14,75. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Delta Lloyd polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (9990) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft vervolgens de relevante polissen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Middelstum? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €9,75 – €14. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Middelstum? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van ASR Woonhuisverzekering (Allrisk) en Allianz Woonhuisverzekering (AR). Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Middelstum.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Loppersum afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde verzekeraar voor omgeving 9990, 9991.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • Reaal GGP (adviseur)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering te nemen bij dezelfde partij. Wanneer we spreken van schades rondom je woning, kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere modules die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: caravanverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn brand, blikseminslag, vandalisme, schade door olie, rook en roet en brand of explosie, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Hierna tref je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een ruit die perongeluk wordt ingegooid is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw overkapping, schuur, volière, garage en opzichzelfstaande hokken zijn standaard meeverzekerd. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. bomen, struiken. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.

‘Ons nieuwbouwhuis voordelig verzekerd

O. Kok, Middelstum (maart 2023)