Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zijldijk

Middels een opstalverzekering in Zijldijk – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat te maken heeft met bijvoorbeeldbrand, blikseminslag, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7). De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de vloer, of denk aan de garage. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijker vergelijk jij moeiteloos de meest afgesloten opstalverzekeringen van professionele verzekeraars zoals bijv. Generali, Bruns ten Brink of InShared op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in Zijldijk, gemeente Loppersum, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regionummer0596 (+31596)
Aantal inwoners 10042
Postcodes9987
BuurtschappenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-oldenzijl, opstalverzekering-uithuizermeeden, polis-eemshaven, verzekering-pieterburen, woonhuisverzekering-pieterburen en uithuizen
opstalverzekering-zijldijk

Woonhuisverzekering vergelijken in Zijldijk, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door brand, vandalisme, inbraak, storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: Deze dekking regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere de schoorsteen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee verzeker je de losse spullenals babyfoon of schade aan computers). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Zijldijk? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Zijldijk, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Zijldijk. Als je te maken hebt met schade in de woning (onder andere wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, olie, rook en roet), dan dienen met name de service en uitkeringen direct op gang te komen. Geholpen door onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies verzekeraars zoals Generali of Verzekeruzelf.nl zitten maandelijks tussen €9,25 en €11. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Centraal Beheer polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (9987) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat belangrijk is: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft daarna de relevante verzekeraars die rijmen met jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Zijldijk? De doorsnee polissen liggen tussen de €9 – €12,75. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Zijldijk? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) en ook nowGo Woonverzekering Bewust. Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Zijldijk.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Loppersum afsluiten? Stap over naar de meest populaire of goedkoopste verzekeraar voor regio 9987.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Unigarant Woonpakket Plus
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te nemen bij de identieke maatschappij. In het geval van schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, wateroverlast, inbraak en een omgevallen boom, schroeien of smelten, vandalisme, olie, rook en roet. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van aardbevingen, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder bekijk je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. storm of inbraak zit vaak bij de polis in. Toch, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt niet meegenomen door de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  De overkapping, tuinhuisje, schuur, volière en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als planten. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.

‘Mijn woning in goede handen

Z. de Boer, Zijldijk (maart 2023)