Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Froombosch

Met een opstalverzekering in Froombosch – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan o.a. inbraak, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, aanrijding en aanvaring. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere een houten vloer, of bijvoorbeeld de gevel. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijker vergelijk jij online een aantal opstalverzekeringen van erkende partijen zoals o.a. ZLM, BLG wonen of Interpolis op voorwaarden en tarieven. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Froombosch, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Net) nummer0598 (+31598)
Bewoners 34177
Postcodegebied9619
BuurtenFoxham
Plaatsen in de omgevingverzekering-woudbloem, opstalverzekering-kolham, polis-sappemeer, verzekering-mussel, woonhuisverzekering-mussel en harkstede
opstalverzekering-froombosch

Online woonhuisverzekering vergelijken in Froombosch, februari 2020

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door vandalisme, diefstal, inbraak, ontploffing. Belangrijk: Dit type verzekering regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals de stroomvoorziening. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items als toiletartikelen of kapotte meubels). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Froombosch? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Froombosch, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Froombosch. Op het moment dat er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als blikseminslag, olie, rook en roet, schroeien of smelten, inbraak en diefstal), dan dienen met name de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Met behulp van onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De prijzen van assuradeurs als OHRA en/of Unigarant zitten maandelijks tussen €5,5 en €11,75. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: REAAL Verzekeringen februari 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, regio (9619) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je treft in de volgende stap de beschikbare verzekeringen op basis van jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Froombosch? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €6,5 en €11,5. De hoogte van de premie varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Froombosch? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Klaverblad Inboedelverzekering Budget of Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Froombosch.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of laagst geprijsde polis voor postcode 9619.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • InShared Opstalverzekering
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Opstal Basis
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd de opstal- en inboedelverzekering te nemen bij eenzelfde maatschappij. In het geval van schades m.b.t. je huis komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere modules die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld diefstal, brand, vandalisme, aanrijding en aanvaring en brand of explosie, olie, rook en roet, een omgevallen boom, blikseminslag. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door atoomkernreacties, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld of storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Verderop tref je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. brand of vandalisme is vaak inbegrepen. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw garage, tuinhuisje, volière, overkapping en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. tuinhuisjes. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Professioneel, snel en rechtvaardig

T. Vos, Froombosch (februari 2020)