Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hellum

Aan de hand van een opstalverzekering in Hellum – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met aspecten als schade door olie, rook en roet, wateroverlast, ontploffing, inbraak. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Onder andere een zwembad, of bijvoorbeeld de gevel. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van onze vergelijktool vergelijk je direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen zoals o.a. Huis In Eén Verzekeringen, Turien en Co of Lancyr op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Hellum, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Regionummer0598 (+31598)
Inwoners 34177
Postcodegebieden9627
WijkenFoxham
Plaatsen nabijverzekering-overschild, opstalverzekering-lageland, polis-froombosch, verzekering-westerbroek, woonhuisverzekering-westerbroek en schildwolde
opstalverzekering-hellum

Online woonhuisverzekering vergelijken in Hellum, februari 2020

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door brand, aanrijding en aanvaring, inbraak, schade door olie, rook en roet. Belangrijk: Deze verzekering sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld het toilet. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals haardroger of een stukke TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Hellum? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Hellum, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Hellum. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door vandalisme, brand of explosie, een omgevallen boom, schroeien of smelten), dan behoren natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Via ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van verzekeringsmaatschappijen zoals Delta Lloyd of Avéro Achmea liggen tussen de €5,5 en €12,25. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: ZLM februari 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (9627) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt in de volgende stap de relevante verzekeraars die matchen met jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Hellum? De gemiddelde premies variëren tussen de €9,25 en €14. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Opleverdatum
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Hellum? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Je vindt pakketten als Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget en Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Hellum.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Check de meest populaire of de meest betaalbare polis voor regio 9627.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen onder te brengen bij 1 aanbieder. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal modules die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn aanrijding en aanvaring, diefstal, ontploffing, brand of blikseminslag, vandalisme, een omgevallen boom, wateroverlast. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder tref je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. brand of vandalisme wordt meestal gedekt. Toch, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  De overkapping, volière, garage, tuinhuisje en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan planten. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Een uitkomst in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Kies niet voor de goedkoopste verzekering, kijk naar dekking!

G. de Groot, Hellum (februari 2020)