Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hoogezand

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Hoogezand – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met onder andere ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), brand, vandalisme. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de elektriciteit, en tevens de vloerverwarming. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van gevestigde partijen zoals o.a. Zelf, BLG wonen of Interpolis op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Hoogezand, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Regionummer0598 (+31598)
Bewoners 34177
Postcodegebieden9600
BuurtschappenFoxham
Plaatsen in de omgevingverzekering-onstwedde, opstalverzekering-musselkanaal, polis-2e-exloermond, verzekering-ees, woonhuisverzekering-ees en exloerveen
opstalverzekering-hoogezand

Woonhuisverzekering vergelijken in Hoogezand, februari 2020

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door ontploffing. Belangrijk: Deze verzekering regelt uitsluitend een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Bijvoorbeeld het toilet. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals planten(bakken) of een stukke televisie). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Hoogezand? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Hoogezand, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Hoogezand. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door schroeien of smelten, blikseminslag, olie, rook en roet, vandalisme), dan dienen natuurlijk de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingstool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van bedrijven zoals Ditzo en Allsecur schommelen tussen €6,25 – €13,25. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Independer februari 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (9600) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: soort huis, materiaal van jouw woning en constructie, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt in de volgende stap de verkrijgbare opstalverzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Hoogezand? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €5,25 tot €11. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Hoogezand? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering en/of FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Hoogezand.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Vind de meest populaire of goedkoopste maatschappij voor de buurt 9600, 9601, 9602, 9603.

Actuele woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen te nemen bij 1 maatschappij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer verzekeringen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als ontploffing, wateroverlast, diefstal, blikseminslag of een omgevallen boom, olie, rook en roet, schroeien of smelten, blikseminslag. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door roekeloosheid en opzet, overstromingen, constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder tref je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een ontploffing is vaak inbegrepen. Maar, een bal door de ruit valt niet onder de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je garage, volière, overkapping, schuur en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Enkele aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

C. de Jong, Hoogezand (februari 2020)