Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Kolham

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Kolham – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van o.a. vandalisme, brand, blikseminslag, wateroverlast. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan jouw kookplaat, en ook de vloer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met deze website vergelijk jij gemakkelijk de meeste opstalverzekeringen van erkende verzekeraars zoals Verzekeruzelf.nl, Aon Direct of REAAL Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Kolham, gemeente Midden-Groningen, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Netnummer0598 (+31598)
Bewoners 34177
Postcodegebied9615
BuurtenFoxham
Naburige plaatsenverzekering-harkstede, opstalverzekering-waterhuizen, polis-kropswolde, verzekering-2e-exloermond, woonhuisverzekering-2e-exloermond en westerbroek
opstalverzekering-kolham

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Kolham, juli 2020

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door wateroverlast, diefstal, vandalisme, ontploffing. Noemenswaardig: Deze polis dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Bijvoorbeeld jouw kookplaat. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afzoals apparatuur of een stukke TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Kolham? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Kolham, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Kolham. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, wateroverlast), dan dienen vooral de dekking en de service in orde te zijn. Middels onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van verzekeraars zoals ING of Allianz variëren tussen de €5 en €12. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: nowGo juli 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (9615) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, materiaal van jouw woning en constructie, woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je treft vervolgens de actuele verzekeringen die matchen met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Kolham? De doorsnee polissen liggen tussen de €8,75 tot €14,25. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Kolham? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid en ook Unigarant Inboedelverzekering. Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Kolham.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde aanbieder voor de buurt 9615, 9616, 9619.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in juli 2020

 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Generali Woonpakket
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de opstal- en inboedelverzekering te regelen bij één partij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante modules die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: caravanverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan ontploffing, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet of brand of explosie, wateroverlast, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door constructie- of installatiefouten, aardbevingen, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop vind je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. een flinke storm of inbraak is vaak inbegrepen. Toch, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je garage, tuinhuisje, schuur, volière en losse gebouwen worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan straatwerk. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Professioneel, snel en rechtvaardig

T. Vink, Kolham (juli 2020)