Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Lageland

Met een opstalverzekering in Lageland (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades aangaande een huis wat te maken heeft met zaken als vandalisme, diefstal, wateroverlast, brand. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de schutting, maar ook jouw kookplaat. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels deze website vergelijk je moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeringsmaatschappijen zoals FBTO, Allianz of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Lageland, gemeente Midden-Groningen, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Regio) nummer050 (+3150)
Aantal inwoners 34177
Postcodegebied9623
BuurtschappenFoxham
Plaatsen nabijverzekering-lageland, opstalverzekering-froombosch, polis-scharmer, verzekering-kiel-windeweer, woonhuisverzekering-kiel-windeweer en woudbloem
opstalverzekering-lageland

Woonhuisverzekering vergelijken in Lageland, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door vandalisme, schade door olie, rook en roet, diefstal, ontploffing. Noemenswaardig: Deze dekking sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Zoals de garage. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afzoals zonwering of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Lageland? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Lageland, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Lageland. Als je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door blikseminslag, inbraak en diefstal, vandalisme, een omgevallen boom), dan behoren in het bijzonder de dekking en de service direct op gang te komen. Via onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van assuradeurs als Europeesche en Allsecur variëren tussen de €6,5 – €12. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Univé maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (9623) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: kenmerken huis, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je opent daarna de verkrijgbare verzekeringen die matchen met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Lageland? De gemiddelde premies liggen tussen de €9,5 en €13,25. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Lageland? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van Generali Woonhuisverzekering of Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Lageland.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Check de best gewaardeerde of laagst geprijsde polis voor de buurt 9623.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is allebei deze producten af te sluiten bij dezelfde maatschappij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer modules die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als brand, vandalisme, wateroverlast, aanrijding en aanvaring en wateroverlast, vandalisme, olie, rook en roet, inbraak en diefstal. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder bekijk je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt zit vaak niet in de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  De garage, volière, schuur, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan planten. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Mijn woning in goede handen

D. van der Heijden, Lageland (maart 2023)