Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Meeden

Met een opstalverzekering in Meeden – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van onder andere blikseminslag, brand, wateroverlast, schade door olie, rook en roet. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de stroomvoorziening, maar ook de tegelvloer. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via onze vergelijker vergelijk jij eenvoudig de meeste opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen zoals bijv. FBTO, ANWB of InShared op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Meeden, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Regio) nummer0598 (+31598)
Inwoners 34177
Postcodegebieden9651
BuurtenFoxham
Plaatsen in de regioverzekering-muntendam, opstalverzekering-noordbroek, polis-steendam, verzekering-froombosch, woonhuisverzekering-froombosch en tripscompagnie
opstalverzekering-meeden

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Meeden, februari 2020

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door blikseminslag, vandalisme, ontploffing, diefstal. Noemenswaardig: Dit type verzekering sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere de kozijnen. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenals toiletartikelen of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Meeden? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Meeden, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Meeden. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (denk aan blikseminslag, schroeien of smelten, vandalisme, inbraak en diefstal), dan behoren vooral de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Via ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De prijsstelling van bedrijven zoals Interpolis en REAAL Verzekeringen variëren tussen de €9,75 tot €13,5. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: BLG wonen afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (9651) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: type woning, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt hierna de verkrijgbare verzekeraars op basis van jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Meeden? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €5 en €10,25. De exacte premie verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Meeden? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Allsecur Compleet of juist Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Meeden.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of goedkoopste verzekeraar voor postcode 9651.

Bekijk deze woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • ANWB Opstalverzekering
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)
 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is allebei deze producten aan te vragen bij de identieke maatschappij. Bij constatering van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante modules die je kunt combineren. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als schade door olie, rook en roet, diefstal, wateroverlast, blikseminslag en vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, blikseminslag. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, aardbevingen, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, bevroren leidingen en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Verderop vind je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als inbraak of storm zit vaak bij de polis in. Alleen, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Bijgebouw / garage
  De schuur, volière, overkapping, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan overkappingen. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Maximale zekerheid en goede dekking

S. Hermans, Meeden (februari 2020)