Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Meerstad

Middels een opstalverzekering in Meerstad – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van zaken als aanrijding en aanvaring, ontploffing, blikseminslag, brand. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de vaatwasser, en tevens een houten vloer. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk jij direct vele opstalverzekeringen van professionele verzekeringsmaatschappijen zoals o.a. SNS, Allianz of InShared op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Meerstad, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Netnummer050 (+3150)
Aantal inwoners 34177
Postcodegebieden9613
BuurtenFoxham
Plaatsen in de buurtverzekering-sappemeer, opstalverzekering-foxhol, polis-hoogezand, verzekering-zandberg, woonhuisverzekering-zandberg en kropswolde
opstalverzekering-meerstad

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Meerstad, februari 2020

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door blikseminslag, vandalisme, ontploffing, brand. Goed om te weten: Dit type verzekering dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als de vaatwasser. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als stofzuiger of schade aan muziekinstrumenten). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Meerstad? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Meerstad, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Meerstad. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als brand of explosie, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan horen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Middels de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De prijzen van verzekeraars zoals Generali en De Goudse liggen tussen de €8 – €11,75. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Nationale Nederlanden februari 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, adres (9613) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent hierna de relevante woonhuisverzekeringen die passen bij de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Meerstad? De doorsnee polissen schommelen tussen €7,25 en €12,25. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Meerstad? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn ZLM Inboedel en ook FBTO Woonhuisverzekering. Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Meerstad.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Check de best beoordeelde of goedkoopste aanbieder voor postcode 9613.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • ANWB Opstalverzekering
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen te regelen bij één partij. Wanneer we spreken van schade rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal vergoedingen die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld brand, schade door olie, rook en roet, wateroverlast, inbraak of wateroverlast, inbraak en diefstal, vandalisme, brand of explosie. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, aardbevingen, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hieronder lees je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Maar, een ingegooide ruit zit vaak niet in de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw schuur, overkapping, volière, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan overkappingen. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Snel een betrouwbare verzekering gevonden

M. Wolters, Meerstad (februari 2020)