Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Muntendam

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Muntendam – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan situaties als ontploffing, brand, blikseminslag, schade door olie, rook en roet. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld een vaste vloer, en ook een houten vloer. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij snel een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen als bijv. Europeesche, Aon Direct of Interpolis op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Muntendam, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Net) nummer0598 (+31598)
Aantal inwoners 34177
Postcodegebieden9649
WijkenFoxham
Plaatsen in de regioverzekering-wildervank, opstalverzekering-tripscompagnie, polis-siddeburen, verzekering-woudbloem, woonhuisverzekering-woudbloem en borgercompagnie
opstalverzekering-muntendam

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Muntendam, februari 2020

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, schade door olie, rook en roet, wateroverlast, diefstal. Let op: Deze module dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Bijvoorbeeld het leidingwerk. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afals schuurtje of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Muntendam? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • De eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Muntendam, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Muntendam. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door brand of explosie, schroeien of smelten, olie, rook en roet, vandalisme), dan dienen zeker de service en uitkeringen uitstekend te werken. Geholpen door onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies partijen als Delta Lloyd en Aegon variëren tussen de €8,75 en €12,25. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Avéro Achmea afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (9649) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet in de volgende stap de actuele verzekeringen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Muntendam? De modale polissen schommelen tussen €9,75 – €14,75. De hoogte van de premie varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Muntendam? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Je vindt pakketten als InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid) of juist EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Muntendam.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of voordeligste verzekering voor omgeving 9649.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • SNS Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Lancyr Woonverzekering
 • HEMA Woonverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij 1 maatschappij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan wateroverlast, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet of olie, rook en roet, een omgevallen boom, blikseminslag, wateroverlast. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik of grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hierna tref je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. storm of brand wordt meestal gedekt. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een overkapping, schuur, tuinhuisje, garage en losse ruimtes / vertrekken zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bestratingen. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken

H. Meijer, Muntendam (februari 2020)