Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Overschild

Middels een opstalverzekering in Overschild (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades aangaande een huis door toedoen van onder andere brand, ontploffing, inbraak, aanrijding en aanvaring. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is het dak, en ook de heg. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels ons vergelijkscript vergelijk je moeiteloos de meest afgesloten opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars als Generali, BLG wonen of nowGo op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Kies een geschikt woonpakket in Overschild, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Regionummer0596 (+31596)
Bewoners 34177
Postcodegebied9625
BuurtenFoxham
Plaatsen in de omgevingverzekering-luddeweer, opstalverzekering-schildwolde, polis-woudbloem, verzekering-foxhol, woonhuisverzekering-foxhol en slochteren
opstalverzekering-overschild

Woonhuisverzekering vergelijken in Overschild, februari 2020

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door inbraak, blikseminslag, ontploffing, schade door olie, rook en roet. Niet vergeten: Deze dekking sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld dakpannen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals televisietoestel of een stukke wasmachine). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Overschild? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Overschild, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Overschild. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door een omgevallen boom, inbraak en diefstal, wateroverlast, blikseminslag), dan horen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies partijen als Delta Lloyd en/of REAAL Verzekeringen schommelen tussen €5,25 en €12,5. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Zelf februari 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (9625) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: beschrijving woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je ziet hierna de relevante verzekeringen die voldoen aan jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Overschild? De modale polissen liggen tussen de €8 tot €10,25. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Overschild? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als ANWB Woonpakket Plus en ook Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Overschild.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Check de best beoordeelde of gewoon een goedkope maatschappij voor postcodegebied 9625.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid
 • FBTO Woonpakket
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen te nemen bij één aanbieder. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatievoordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere zekerheden die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als ontploffing, blikseminslag, inbraak, diefstal en brand of explosie, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door oorlogsgeweld, atoomkernreacties, overstromingen, roekeloosheid en opzet of storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Verderop tref je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n overkapping, volière, garage, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal partijen werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bomen, struiken. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

T. Vermeulen, Overschild (februari 2020)