Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Schildwolde

Aan de hand van een opstalverzekering in Schildwolde – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door situaties als schade door olie, rook en roet, blikseminslag, vandalisme, ontploffing. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan vaste muren, en ook leidingen in huis. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk jij direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen als FBTO, Avéro Achmea of Klaverblad op voorwaarden en tarieven. Premies variëren per postcode. Kies een geschikt woonpakket in Schildwolde, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Net) nummer0598 (+31598)
Aantal inwoners 34177
Postcodegebieden9621
WijkenFoxham
Plaatsen in de omgevingverzekering-slochteren, opstalverzekering-harkstede, polis-harkstede, verzekering-onstwedde, woonhuisverzekering-onstwedde en scharmer
opstalverzekering-schildwolde

Woonhuisverzekering vergelijken in Schildwolde, februari 2020

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door wateroverlast, ontploffing, aanrijding en aanvaring, vandalisme. Goed om te weten: Deze module regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals een houten vloer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als centrifuge of gebroken servies). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Schildwolde? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Schildwolde, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Schildwolde. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, olie, rook en roet), dan dienen in het bijzonder de service en uitkeringen direct op gang te komen. Met behulp van onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies partijen zoals Ditzo en Allsecur liggen tussen de €6,75 en €10,25. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Turien en Co februari 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (9621) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: type huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft daarna de beste verzekeraars die voldoen aan jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Schildwolde? De doorsnee polissen liggen tussen de €8,5 en €11,75. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Schildwolde? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Je vindt pakketten als FBTO Woonpakket en De Nederlanden van Nu Opstalverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Schildwolde.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of goedkoopste maatschappij voor regio 9621, 9626.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • SNS Inboedelverzekering
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is beide polissen aan te vragen bij één aanbieder. Wanneer we spreken van schade m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan brand, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet of olie, rook en roet, blikseminslag, schroeien of smelten, vandalisme. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Hieronder bekijk je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. ontploffing of inbraak is vaak inbegrepen. Let op, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt niet onder de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  De garage, schuur, overkapping, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Alles in 1 pakket samengevoegd

V. van den Berg, Schildwolde (februari 2020)