Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Slochteren

Door middel van een opstalverzekering in Slochteren (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door bijvoorbeeldaanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, wateroverlast. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is de oven, maar ook de bezemkast. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke partijen als bijv. EAG Assuradeuren, Allsecur of nowGo op service en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Slochteren, gemeente Midden-Groningen, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Regionummer0598 (+31598)
Aantal inwoners 34177
Postcodegebied9620
BuurtenFoxham
Plaatsen nabijverzekering-froombosch, opstalverzekering-scharmer, polis-meerstad, verzekering-vledderveen, woonhuisverzekering-vledderveen en kolham
opstalverzekering-slochteren

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Slochteren, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door inbraak, wateroverlast, diefstal, aanrijding en aanvaring. Noemenswaardig: Deze dekking sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan het toilet. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afzoals broodrooster of gebroken servies). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Slochteren? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Slochteren, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Slochteren. Als er iets met jouw huis gebeurt (onder andere een omgevallen boom, wateroverlast, brand of explosie, blikseminslag), dan dienen vooral de service en uitkeringen in orde te zijn. Dankzij onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van assuradeurs zoals Lancyr of Reaal zitten maandelijks tussen €8,75 tot €14. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: SNS maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (9620) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, constructie en materiaal, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet vervolgens de verkrijgbare verzekeringen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Slochteren? De doorsnee polissen variëren tussen de €8,25 tot €13,25. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Slochteren? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Jij kan woonpakketten vinden als Unigarant Opstalverzekering of juist HEMA Woonverzekering. Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Slochteren.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of laagst geprijsde polis voor omgeving 9620, 9621.

Actuele woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Aegon Inboedel Basis
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Univé Woonpakket (AR)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen te nemen bij 1 assuradeur. Bij schades rondom je woning, komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal modules die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan ontploffing, brand, diefstal, schade door olie, rook en roet en vandalisme, inbraak en diefstal, brand of explosie, een omgevallen boom. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, atoomkernreacties of ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand lees je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme wordt meestal gedekt. Toch, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een tuinhuisje, schuur, garage, volière en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. planten. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

P. van Dijk, Slochteren (maart 2023)