Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Steendam

Via de opstalverzekering in Steendam – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schade aan jouw huis door toedoen van zaken als brand, inbraak, diefstal, blikseminslag. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere een vaste vloer, of denk aan de meterkast. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk je snel vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars als bijv. De Goudse, ASR Verzekeringen of Reaal op modules, flexibiliteit en prijs. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Steendam, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Net) nummer0598 (+31598)
Bewoners 34177
Postcodes9629
BuurtschappenFoxham
Naburige plaatsenverzekering-siddeburen, opstalverzekering-luddeweer, polis-schildwolde, verzekering-sappemeer, woonhuisverzekering-sappemeer en lageland
opstalverzekering-steendam

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Steendam, februari 2020

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door vandalisme, inbraak, blikseminslag, diefstal. Noemenswaardig: Dit type verzekering sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals het toilet. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als planten(bakken) of een defecte televisie). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Steendam? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Steendam, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Steendam. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere vandalisme, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag), dan horen zeker de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Middels de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van bedrijven als OHRA en/of REAAL Verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,25 en €14. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Aegon afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, adres (9629) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: beschrijving huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet vervolgens de relevante woonhuisverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Steendam? De reguliere verzekeringen variëren tussen de €7,75 tot €14,5. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Steendam? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid en InShared Inboedelverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Steendam.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Bekijk de beste of goedkoopste verzekeraar voor regio 9629.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Unigarant Woonpakket Plus
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij dezelfde verzekeraar. In het geval van schades m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketkorting
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante vergoedingen die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: motorverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld wateroverlast, brand, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring en blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, schroeien of smelten. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Verderop lees je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een brandje zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal die door een ruit wordt geschopt is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  De tuinhuisje, volière, schuur, garage en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan bestratingen. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘De inboedel en opstalverzekering gewoon combineren!

S. van Veen, Steendam (februari 2020)