Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Waterhuizen

Met een opstalverzekering in Waterhuizen (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades aangaande een huis door toedoen van bijvoorbeeldschade door olie, rook en roet, vandalisme, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7). De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de hal, en ook de tegelvloer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen als Zelf, Bruns ten Brink of Nationale Nederlanden op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Waterhuizen, gemeente Midden-Groningen, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Net) nummer050 (+3150)
Aantal inwoners 34177
Postcodegebieden9609
BuurtenFoxham
Plaatsen in de regioverzekering-westerbroek, opstalverzekering-kiel-windeweer, polis-vledderveen, verzekering-ter-apel, woonhuisverzekering-ter-apel en hoogezand
opstalverzekering-waterhuizen

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Waterhuizen, juli 2020

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door wateroverlast, brand, vandalisme, ontploffing. Belangrijk: Deze polis is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan de bijkeuken. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals verzamelingen of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Waterhuizen? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Waterhuizen, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Waterhuizen. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als blikseminslag, brand of explosie, wateroverlast, inbraak en diefstal), dan dienen zeker de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Dankzij onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van maatschappijen zoals Delta Lloyd of Verzekeruzelf.nl liggen tussen de €9,25 tot €11. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Lancyr juli 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (9609) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: soort woning, bouwconstructie (dak), woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je treft daarna de actuele verzekeringen die rijmen met jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Waterhuizen? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €8,75 – €11. De exacte premie verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Waterhuizen? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Turien & Co Woonpakketverzekering Prima en ook Aegon Inboedel Allrisk. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Waterhuizen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Vind de best gewaardeerde of laagst geprijsde maatschappij voor regio 9609.

Bekijk deze woonverzekeringen in Groningen in juli 2020

 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te regelen bij 1 partij. Indien de situatie zich voordoet van schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal modules die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: motorverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, inbraak, schade door olie, rook en roet en een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, brand of explosie, blikseminslag. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen of bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder ontdek je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. brand of storm is vaak inbegrepen. Toch, een bal die door een raam gaat valt niet onder de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw overkapping, schuur, garage, tuinhuisje en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bestratingen. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken

L. Postma, Waterhuizen (juli 2020)