Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Woudbloem

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Woudbloem (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schade aan jouw huis die ontstaan zijn door aspecten als brand, ontploffing, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Neem nou de vloerverwarming, maar ook vaste muren. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met ons vergelijkscript vergelijk jij gemakkelijk de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. Zelf, BLG wonen of Interpolis op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Woudbloem, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
(Net) nummer0598 (+31598)
Aantal inwoners 34177
Postcodegebieden9618
WijkenFoxham
Plaatsen in de regioverzekering-harkstede, opstalverzekering-harkstede, polis-waterhuizen, verzekering-musselkanaal, woonhuisverzekering-musselkanaal en meerstad
opstalverzekering-woudbloem

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Woudbloem, februari 2020

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, wateroverlast, diefstal, blikseminslag. Belangrijk: Deze polis dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan dakpannen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als wandversiering of een beschadigde vloer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Woudbloem? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Woudbloem, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Woudbloem. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere brand of explosie, blikseminslag, schroeien of smelten, wateroverlast), dan horen vooral de dekking en de service goed geregeld te zijn. Via de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies assuradeurs zoals NowGo of Unigarant variëren tussen de €5,75 en €14,5. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Reaal februari 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (9618) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent daarna de actuele woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Woudbloem? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €8,75 – €13,5. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Woudbloem? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, check alle kosten, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Je vindt pakketten als Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid) of juist Klaverblad Inboedelverzekering Royaal. Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Woudbloem.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of goedkoopste aanbieder voor postcode 9618.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • Generali Woonhuisverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • ANWB Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten te regelen bij eenzelfde assuradeur. Bij schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld wateroverlast, vandalisme, inbraak, diefstal of een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, schroeien of smelten. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door slecht onderhoud, overstromingen, roekeloosheid en opzet, aardbevingen of bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder vind je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. storm of inbraak is vaak inbegrepen. Maar, een bal of ladder door een ruit wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een tuinhuisje, schuur, garage, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. schuurtjes. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Goed geholpen bij de overstap

C. van Loon, Woudbloem (februari 2020)