Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zuidbroek

Met een opstalverzekering in Zuidbroek – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis door toedoen van aspecten als diefstal, schade door olie, rook en roet, brand, storm (vanaf windkracht 7). De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de oven, en tevens de vaatwasser. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels onze vergelijktool vergelijk je moeiteloos vele opstalverzekeringen van betrouwbare partijen zoals Huis In Eén Verzekeringen, ASR Verzekeringen of Lancyr op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Zuidbroek, gemeente Midden-Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Netnummer0598 (+31598)
Bewoners 34177
Postcodegebieden9636
WijkenFoxham
Naburige plaatsenverzekering-noordbroek, opstalverzekering-steendam, polis-overschild, verzekering-scharmer, woonhuisverzekering-scharmer en siddeburen
opstalverzekering-zuidbroek

Online woonhuisverzekering vergelijken in Zuidbroek, februari 2020

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door inbraak, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, vandalisme. Belangrijk: Dit type verzekering sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Zoals de riolering. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afals brillen/lenzen of kapotte meubels). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Zuidbroek? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Zuidbroek, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Zuidbroek. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, schroeien of smelten, brand of explosie, wateroverlast), dan behoren uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Dankzij de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van maatschappijen zoals ING en Unigarant zitten maandelijks tussen €9,75 en €11. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Aon Direct afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (9636) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: type huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt vervolgens de actuele verzekeringen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Zuidbroek? De doorsnee polissen variëren tussen de €7,75 en €13. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Zuidbroek? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, selecteer de modules, bereken de premie, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals HEMA Inboedelverzekering of Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Zuidbroek.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Midden-Groningen afsluiten? Ontdek de meest populaire of de meest betaalbare aanbieder voor postcodegebied 9636.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in februari 2020

 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Woonverzekering
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is beide polissen aan te vragen bij 1 partij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan blikseminslag, vandalisme, wateroverlast, aanrijding en aanvaring of schroeien of smelten, inbraak en diefstal, olie, rook en roet, blikseminslag. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Verderop lees je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. een flinke storm of inbraak wordt meestal gedekt. Let op, een voetbal die door de ruit vliegt is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw volière, schuur, garage, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Diverse partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuurtjes. Wellicht is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03.

‘Mijn huis goed verzekerd

L. Willemsen, Zuidbroek (februari 2020)