Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Winschoten

Door middel van een opstalverzekering in Winschoten – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van onder andere brand, schade door olie, rook en roet, diefstal, blikseminslag. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Neem nou de isolatie, of bijvoorbeeld de gevel. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels ons vergelijkscript vergelijk jij gemakkelijk de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende bedrijven als bijv. HEMA, Bovag of Nationale Nederlanden op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Winschoten, gemeente Oldambt, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
(Regio) nummer0597 (+31597)
Bewoners 38228
Postcodegebieden9670
WijkenWinschoten
Naburige plaatsenverzekering-oude-pekela, opstalverzekering-eexterveen, polis-oud-annerveen, verzekering-steendam, woonhuisverzekering-steendam en nieuw-annerveen
opstalverzekering-winschoten

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Winschoten, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, wateroverlast, ontploffing, blikseminslag. Niet vergeten: Deze dekking sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de stroomvoorziening. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals centrifuge of een defecte televisie). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Winschoten? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Winschoten, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Winschoten. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door blikseminslag, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie), dan dienen natuurlijk de dekking en de service goed geregeld te zijn. Middels de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De tarieven van maatschappijen zoals InShared of Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €9,5 tot €14,75. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Europeesche afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (9670) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat belangrijk is: type huis, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt hierna de beschikbare verzekeraars die overeenkomen met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Winschoten? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €8,5 en €12,5. Het daadwerkelijke tarief verschilt uiteraard per persoon. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Winschoten? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als nowGo Opstalverzekering Bewust en/of Ditzo Woonverzekering (Allrisk). Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Winschoten.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Oldambt afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope maatschappij voor de buurt 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen te regelen bij één assuradeur. Bij schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal modules die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als wateroverlast, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing of een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, een omgevallen boom, olie, rook en roet. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van aardbevingen, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, oorlogsgeweld of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand ontdek je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. inbraak of storm is vaak inbegrepen. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een tuinhuisje, overkapping, volière, schuur en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. schuurtjes. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.

‘De inboedel en opstalverzekering gewoon combineren!

X. Jansen, Winschoten (maart 2023)