Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Stadskanaal

Via de opstalverzekering in Stadskanaal – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw huis door toedoen van bijvoorbeeldbrand, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou de bezemkast, of bijvoorbeeld de zonnepanelen . Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met deze website vergelijk je snel een aantal opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen zoals Generali, Centraal Beheer of ING op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Stadskanaal, gemeente Stadskanaal, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
(Net) nummer0599 (+31599)
Aantal inwoners 32621
Postcodegebied9500
BuurtenStadskanaal
Plaatsen nabijverzekering-Son en Breugel, opstalverzekering-Papendrecht, polis-Oegstgeest, verzekeringspakket-Lisse, Sluis en woonhuisverzekering-Sliedrecht
opstalverzekering-stadskanaal

Woonhuisverzekering vergelijken in Stadskanaal, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, schade door olie, rook en roet, inbraak. Goed om te weten: Dit type verzekering dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als het plafond. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals je tablet of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Stadskanaal? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Stadskanaal, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Stadskanaal. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, wateroverlast, schroeien of smelten), dan dienen natuurlijk de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Middels onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen als Independer of SNS zitten maandelijks tussen €5,25 en €10,5. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: HEMA polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (9500) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat belangrijk is: soort woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt vervolgens de relevante verzekeraars die voldoen aan de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Stadskanaal? De gemiddelde premies schommelen tussen €5,75 tot €11,75. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Stadskanaal? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) en/of Aegon Opstal Basis. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Stadskanaal.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Stadskanaal afsluiten? Vind de beste of de meest betaalbare aanbieder voor de buurt 9500, 9501, 9502, 9503.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Unigarant Woonpakket Plus
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • ANWB Inboedelverzekering
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen te regelen bij 1 partij. Bij schades rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer zekerheden die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: caravanverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan schade door olie, rook en roet, vandalisme, ontploffing, aanrijding en aanvaring of wateroverlast, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van constructie- of installatiefouten, aardbevingen, oorlogsgeweld, slecht onderhoud of vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Verderop tref je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. een inbraak of storm is vaak inbegrepen. Alleen, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  De overkapping, tuinhuisje, volière, schuur en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan overkappingen. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.

‘Mijn inboedel goed verzekerd, dat is belangrijk

Dhr. Bosch, Stadskanaal (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente