Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Mussel

Door middel van een opstalverzekering in Mussel – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door situaties als inbraak, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de waterafvoer, en tevens de ramen. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk je eenvoudig de meeste opstalverzekeringen van professionele verzekeraars zoals Unigarant, Turien en Co of London Verzekeringen op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Mussel, gemeente Stadskanaal, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners 32621
Postcodegebied9584
BuurtenStadskanaal
Plaatsen in de buurtverzekering-musselkanaal, opstalverzekering-2e-exloermond, polis-ter-apelkanaal, verzekering-drouwen, woonhuisverzekering-drouwen en veelerveen
opstalverzekering-mussel

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Mussel, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door aanrijding en aanvaring, vandalisme, inbraak, wateroverlast. Noemenswaardig: Deze dekking dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Zoals de schutting. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee verzeker je de losse spullenzoals sport/hobbyartikelen of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Mussel? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Mussel, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Mussel. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (onder andere wateroverlast, inbraak en diefstal, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren in het bijzonder de service en uitkeringen direct op gang te komen. Geholpen door onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies aanbieders zoals FBTO en/of Allsecur schommelen tussen €5,25 – €10,5. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Generali maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, adres (9584) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je treft vervolgens de relevante opstalverzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Mussel? De “normale” polissen liggen tussen de €8,25 tot €12,5. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Mussel? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Reaal Opstalverzekering Allrisk of juist Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Mussel.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Stadskanaal afsluiten? Stap over naar de meest populaire of gewoon een goedkope verzekering voor postcodegebied 9584.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Opstalverzekering
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen te nemen bij dezelfde verzekeraar. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die jij kunt aanklikken. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: brommerverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan wateroverlast, inbraak, diefstal, schade door olie, rook en roet of brand of explosie, inbraak en diefstal, blikseminslag, een omgevallen boom. Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van oorlogsgeweld, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand tref je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. storm of brand is vaak inbegrepen. Echter, een bal of ladder door een ruit wordt niet meegenomen door de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n volière, tuinhuisje, garage, schuur en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. overkappingen. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.

‘Perfecte service en online declareren

T. Maas, Mussel (maart 2023)