Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Musselkanaal

Middels een opstalverzekering in Musselkanaal – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis wat te maken heeft met situaties als aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, brand. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de riolering, en ook de schutting. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij snel een aantal opstalverzekeringen van populaire bedrijven zoals bijv. Ditzo, BLG wonen of ING op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Musselkanaal, gemeente Stadskanaal, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
(Net) nummer0599 (+31599)
Bewoners 32621
Postcodegebieden9580
BuurtschappenStadskanaal
Plaatsen in de buurtverzekering-exloerveen, opstalverzekering-veelerveen, polis-ter-apel, verzekering-borger, woonhuisverzekering-borger en zandberg
opstalverzekering-musselkanaal

Woonhuisverzekering vergelijken in Musselkanaal, juli 2020

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, aanrijding en aanvaring, brand. Goed om te weten: Dit type verzekering dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de vloer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afzoals brillen/lenzen of schade aan muziekinstrumenten). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Musselkanaal? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Musselkanaal, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Musselkanaal. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan brand of explosie, vandalisme, een omgevallen boom, inbraak en diefstal), dan behoren natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van verzekeringsmaatschappijen zoals Generali en Avéro Achmea variëren tussen de €6,25 – €14,75. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook FBTO juli 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (9580) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: kenmerken woning, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt vervolgens de beschikbare verzekeringen die overeenkomen met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Musselkanaal? De gemiddelde polissen zitten maandelijks tussen €5,75 – €11,25. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Musselkanaal? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van ASR Voordeelpakket (Allrisk) en/of Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Musselkanaal.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Stadskanaal afsluiten? Check de meest populaire of de meest betaalbare maatschappij voor postcodegebied 9580, 9581.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in juli 2020

 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • ZLM Opstalverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is allebei deze producten te regelen bij 1 assuradeur. Bij constatering van schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal vergoedingen die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, schade door olie, rook en roet of vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, olie, rook en roet. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door oorlogsgeweld, slecht onderhoud, aardbevingen, overstromingen of rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Verderop bekijk je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt valt vaak buiten jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw volière, garage, tuinhuisje, schuur en opzichzelfstaande hokken worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuttingen. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.

‘Ik zag door de bomen het bos niet meer, bedankt voor het overzicht

S. de Ruiter, Musselkanaal (juli 2020)