Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Westerwolde

Via de opstalverzekering in Westerwolde – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades m.b.t. de woning wat gerelateerd is aan situaties als inbraak, vandalisme, diefstal, schade door olie, rook en roet. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de tegelvloer, of bijvoorbeeld het plafond. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk je moeiteloos de meest afgesloten opstalverzekeringen van professionele verzekeringsmaatschappijen zoals De Goudse, Centraal Beheer of Reaal op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Westerwolde, gemeente Westerwolde, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
(Regio) nummer0597 (+31597)
Inwoners 8971
Postcodegebied9698
BuurtschappenBellingwolde
Plaatsen in de omgevingverzekering-Westervoort, opstalverzekering-Valkenburg aan de Geul, polis-Soest, verzekeringspakket-Nuth, Weesp en woonhuisverzekering-Weert
opstalverzekering-westerwolde

Woonhuisverzekering vergelijken in Westerwolde, maart 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Bijvoorbeeld door vandalisme, ontploffing, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze dekking sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de kozijnen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als kinderspeelgoed of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Westerwolde? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Westerwolde, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Westerwolde. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door blikseminslag, schroeien of smelten, brand of explosie, vandalisme), dan behoren uiteraard de service en uitkeringen uitstekend te werken. Geholpen door onze vergelijker vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van maatschappijen als Europeesche of Aegon variëren tussen de €5 – €12,75. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bereken de premie, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: ING polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (9698) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: type huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent daarna de beste verzekeringen die matchen met jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Westerwolde? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €9,75 – €10,5. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Westerwolde? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als FBTO Woonpakket en ook Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk. Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Westerwolde.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Westerwolde afsluiten? Bekijk de meest populaire of goedkoopste polis voor postcodegebied 9698.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Lancyr Woonverzekering
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij dezelfde aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schade rondom je woning, kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketkorting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als blikseminslag, schade door olie, rook en roet, vandalisme, aanrijding en aanvaring of brand of explosie, inbraak en diefstal, olie, rook en roet, wateroverlast. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder lees je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een brandje zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je schuur, tuinhuisje, overkapping, garage en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. straatwerk. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.

‘Overzichtelijke vergelijking van alle optie

T. van Dijk, Westerwolde (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente