Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Ter Apel

Via de opstalverzekering in Ter Apel – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schade aan jouw woning als gevolg van onder andere brand, blikseminslag, wateroverlast, ontploffing. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan een vaste vloer, of denk aan jouw kookplaat. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via onze vergelijker vergelijk je online de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende partijen zoals o.a. FBTO, DAK of Lancyr op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Ter Apel, gemeente Westerwolde, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners 8971
Postcodes9560
WijkenBellingwolde
Plaatsen nabijverzekering-sellingen, opstalverzekering-eesergroen, polis-westdorp, verzekering-nieuw-buinen, woonhuisverzekering-nieuw-buinen en ees
opstalverzekering-ter-apel

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Ter Apel, juli 2020

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, brand, ontploffing. Niet vergeten: Deze verzekering dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de riolering. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als kaptafel of een defecte laptop). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Ter Apel? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Premie: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Ter Apel, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Ter Apel. Op het moment dat er iets met jouw huis gebeurt (denk aan blikseminslag, inbraak en diefstal, brand of explosie, vandalisme), dan dienen in het bijzonder de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van aanbieders als OHRA en/of Reaal zitten maandelijks tussen €5,5 en €12,25. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Centraal Beheer juli 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (9560) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent nu de beste verzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Ter Apel? De gemiddelde polissen liggen tussen de €9,75 tot €14,75. Het daadwerkelijke tarief verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Ter Apel? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Voorbeelden van pakketten zijn Unigarant Opstalverzekering en/of Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Ter Apel.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Westerwolde afsluiten? Vind de beste of de meest betaalbare aanbieder voor regio 9560, 9561.

Bekijk deze woonverzekeringen in Groningen in juli 2020

 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten aan te vragen bij eenzelfde assuradeur. Bij constatering van schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan schade door olie, rook en roet, inbraak, aanrijding en aanvaring, diefstal of schroeien of smelten, olie, rook en roet, wateroverlast, inbraak en diefstal. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, slecht onderhoud of bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Verderop lees je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Maar, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw tuinhuisje, volière, overkapping, garage en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. het zwembad. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.

‘Aansprakelijkheid en inboedel in één polis, super!

R. Vermeulen, Ter Apel (juli 2020)