Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Winsum

Aan de hand van een opstalverzekering in Winsum (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van o.a. blikseminslag, vandalisme, aanrijding en aanvaring, ontploffing. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere een badkamer, maar ook de stroomvoorziening. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij eenvoudig vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke partijen als Generali, Allsecur of London Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Winsum, gemeente Winsum, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
(Regio) nummer050 (+3150)
Aantal inwoners 13633
Postcodegebied9773
BuurtschappenWijk
Naburige plaatsenverzekering-Wijk bij Duurstede, opstalverzekering-Westerveld, polis-Stichtse Vecht, verzekeringspakket-Ooststellingwerf, Westvoorne en woonhuisverzekering-Weststellingwerf
opstalverzekering-winsum

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Winsum, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Bijvoorbeeld door schade door olie, rook en roet, ontploffing, diefstal, blikseminslag. Belangrijk: Deze module regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan de gang. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als horloges of schade aan de keuken). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Winsum? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Winsum, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Winsum. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, schroeien of smelten), dan dienen met name de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Via onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van partijen zoals OHRA en/of Aegon zitten maandelijks tussen €5,25 tot €12,75. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: InShared polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (9773) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: type huis, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je opent vervolgens de actuele opstalverzekeringen op basis van jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Winsum? De gemiddelde premies liggen tussen de €7,5 tot €10,75. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Winsum? Heel eenvoudig: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Aegon Opstal Basis en ANWB Inboedelverzekering. Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Winsum.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Winsum afsluiten? Ontdek de beste of goedkoopste polis voor regio 9773.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • ANWB Opstalverzekering
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • De Goudse Inboedelverzekering
 • SNS Inboedel en opstal
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering te nemen bij de identieke maatschappij. Bij schade aan je huis, komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketkorting
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: huisdierenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als vandalisme, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), inbraak en schroeien of smelten, vandalisme, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, overstromingen, roekeloosheid en opzet of vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hieronder tref je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of ontploffing wordt meestal gedekt. Alleen, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n schuur, overkapping, volière, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Enkele verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bomen, struiken. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

Familie. van der Velden, Winsum (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente