Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Garnwerd

Door middel van een opstalverzekering in Garnwerd – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met aspecten als brand, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, diefstal. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Neem nou de open haard, of bijvoorbeeld de heg. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van populaire partijen als bijv. Zelf, Centraal Beheer of REAAL Verzekeringen op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Garnwerd, gemeente Winsum, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
(Regio) nummer0594 (+31594)
Inwoners 13633
Postcodegebieden9893
BuurtenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-feerwerd, opstalverzekering-lauwerzijl, polis-zuurdijk, verzekering-munnekezijl, woonhuisverzekering-munnekezijl en niehove
opstalverzekering-garnwerd

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Garnwerd, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, ontploffing, inbraak, vandalisme. Let op: Deze polis dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld de heg. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afzoals koffiemachine of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Garnwerd? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Garnwerd, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Garnwerd. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan blikseminslag, brand of explosie, inbraak en diefstal, wateroverlast), dan horen vooral de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Via onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van aanbieders zoals Independer en SNS liggen tussen de €5 – €11,75. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Verzekeruzelf.nl dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (9893) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt nu de relevante verzekeringen die passen bij jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Garnwerd? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €7 tot €14. De exacte premie varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Garnwerd? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn Turien & Co Woonpakketverzekering Prima en/of ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Garnwerd.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Winsum afsluiten? Vind de meest populaire of de meest betaalbare verzekering voor de buurt 9893.

Bekijk deze woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen aan te vragen bij 1 assuradeur. Bij constatering van schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Extra voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn inbraak, wateroverlast, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7) of een omgevallen boom, schroeien of smelten, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door oorlogsgeweld, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder vind je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt vaak buiten de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  De volière, tuinhuisje, garage, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03.

‘Onze nieuwbouwwoning goedkoop verzekerd

Familie. van Vliet, Garnwerd (maart 2023)