Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Scheulder

Via de opstalverzekering in Scheulder – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan o.a. aanrijding en aanvaring, vandalisme, wateroverlast, ontploffing. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is de keuken, maar ook de heg. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van professionele assuradeurs zoals o.a. EAG Assuradeuren, ABN AMRO of OHRA op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Scheulder, gemeente Eijsden-Margraten, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
(Net) nummer043 (+3143)
Aantal inwoners 25123
Postcodegebied6307
BuurtschappenEijsden
Plaatsen nabijverzekering-schin-op-geul, opstalverzekering-elkenrade, polis-epen, verzekering-bemelen, woonhuisverzekering-bemelen en eys
opstalverzekering-scheulder

Online woonhuisverzekering vergelijken in Scheulder, maart 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door diefstal, inbraak, wateroverlast, brand. Niet vergeten: Deze dekking verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan de garage. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals apparatuur of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Scheulder? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Scheulder, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Scheulder. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (door bijv. situatie als schroeien of smelten, inbraak en diefstal, olie, rook en roet, brand of explosie), dan horen uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Dankzij de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van verzekeraars zoals Klaverblad en ASR Verzekeringen schommelen tussen €8,75 – €14,5. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Verzekeruzelf.nl maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, omgeving (6307) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent in de volgende stap de beschikbare woonhuisverzekeringen die passen bij jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Scheulder? De doorsnee polissen zitten maandelijks tussen €7,5 – €12,5. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Scheulder? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als De Nederlanden van Nu Woonverzekering of Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid. Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Scheulder.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Eijsden-Margraten afsluiten? Check de best gewaardeerde of goedkoopste polis voor de buurt 6307.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te nemen bij 1 maatschappij. In het geval van schades rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketkorting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan storm (vanaf windkracht 7), brand, ontploffing, blikseminslag of schroeien of smelten, wateroverlast, blikseminslag, een omgevallen boom. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van oorlogsgeweld, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik of bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Verderop vind je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een ingegooide ruit wordt niet meegenomen door de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je garage, tuinhuisje, schuur, volière en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als overkappingen. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.

‘Maximale zekerheid en goede dekking

Dhr. van Vliet, Scheulder (maart 2023)