Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Buchten

Via de opstalverzekering in Buchten – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan o.a. aanrijding en aanvaring, inbraak, schade door olie, rook en roet, vandalisme. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Neem nou de isolatie, of denk aan de vloerverwarming. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels onze vergelijktool vergelijk jij online alle belangrijke opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen als Ditzo, ABN AMRO of Independer op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Buchten, gemeente Sittard-Geleen, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Regionummer046 (+3146)
Aantal inwoners 93555
Postcodegebieden6122
WijkenLimbrichterveld
Plaatsen in de buurtverzekering-born, opstalverzekering-susteren, polis-stevensweert, verzekering-leveroy, woonhuisverzekering-leveroy en sint-joost
opstalverzekering-buchten

Woonhuisverzekering vergelijken in Buchten, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door blikseminslag, vandalisme, diefstal, schade door olie, rook en roet. Noemenswaardig: Deze dekking regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als het dak. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als verwarming of een stukke wasmachine). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Buchten? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Buchten, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Buchten. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (door bijv. situatie als wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, blikseminslag), dan dienen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Met behulp van ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van verzekeraars zoals Interpolis of Univé zitten maandelijks tussen €5 – €11,25. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Unigarant opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (6122) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat belangrijk is: soort huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt hierna de actuele woonhuisverzekeringen die matchen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Buchten? De gemiddelde premies schommelen tussen €8,75 tot €12,75. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Buchten? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Univé Opstalverzekering (EUG) en ook Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid. Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Buchten.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Sittard-Geleen afsluiten? Stap over naar de meest populaire of voordeligste verzekeraar voor postcode 6122.

Bekijk deze woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • ZLM Gezinspakket
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering te nemen bij de identieke verzekeraar. Bij schade m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: caravanverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als vandalisme, schade door olie, rook en roet, brand, ontploffing of inbraak en diefstal, olie, rook en roet, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van oorlogsgeweld, overstromingen, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Hierna ontdek je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt valt vaak buiten jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw volière, garage, schuur, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bestratingen. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.

‘Snelle service bij het afsluiten van mijn polis

H. van der Veen, Buchten (maart 2023)