Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Holtum

Door middel van een opstalverzekering in Holtum – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, vandalisme. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de meterkast, of denk aan de gang. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van deze website vergelijk jij online alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke assuradeurs als Zelf, Aon Direct of London Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Kies een geschikt woonpakket in Holtum, gemeente Sittard-Geleen, Limburg.


ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
(Regio) nummer046 (+3146)
Inwoners 93555
Postcodegebied6123
BuurtenLimbrichterveld
Plaatsen nabijverzekering-buchten, opstalverzekering-roosteren, polis-ohe-en-laak, verzekering-heythuysen, woonhuisverzekering-heythuysen en susteren
opstalverzekering-holtum

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Holtum, maart 2020

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door wateroverlast, aanrijding en aanvaring, diefstal, inbraak. Goed om te weten: Deze module is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de riolering. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee verzeker je de losse spullenals terreinafscheiding of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Holtum? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Holtum, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Holtum. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (denk aan wateroverlast, inbraak en diefstal, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen zeker de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Middels de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies assuradeurs zoals Lancyr en/of Aegon zitten maandelijks tussen €6,5 en €10. Vul hierboven in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Univé opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (6123) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft vervolgens de verkrijgbare verzekeringen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Holtum? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €9 en €10,75. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Holtum? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk) of Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid). Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Holtum.

Direct vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Sittard-Geleen afsluiten? Check de best beoordeelde of voordeligste maatschappij voor de buurt 6123.

Bekijk deze woonverzekeringen in Limburg in maart 2020

 • HEMA Opstalverzekering
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • SNS Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • InShared Opstalverzekering

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen onder te brengen bij eenzelfde maatschappij. Bij constatering van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer modules die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn diefstal, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak of blikseminslag, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door normaal huishoudelijk gebruik, slecht onderhoud, oorlogsgeweld, aardbevingen of vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hierna lees je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een ongeluk zoals een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je overkapping, volière, tuinhuisje, garage en opzichzelfstaande hokken worden gewoon meeverzekerd. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.

‘Een goede verzekering voor mijn dochter

W. van den Velden, Holtum (maart 2020)