Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Urmond

Via de opstalverzekering in Urmond – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw huis door toedoen van onder andere inbraak, blikseminslag, vandalisme, ontploffing. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Onder andere dakpannen, en ook het leidingwerk. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van professionele partijen zoals bijv. Europeesche, BLG wonen of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Urmond, gemeente Stein, Limburg.


ProvincieLimburg
GemeenteStein
Netnummer046 (+3146)
Inwoners 25064
Postcodes6129
WijkenStein
Plaatsen in de buurtverzekering-grevenbicht, opstalverzekering-holtum, polis-nieuwstadt, verzekering-beegden, woonhuisverzekering-beegden en buchten
opstalverzekering-urmond

Online woonhuisverzekering vergelijken in Urmond, maart 2020

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door aanrijding en aanvaring, vandalisme, wateroverlast, diefstal. Let op: Deze polis sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan de heg. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee verzeker je de losse spullenals verwarming of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Urmond? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Urmond, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Urmond. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (denk aan vandalisme, inbraak en diefstal, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren uiteraard de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Via onze vergelijker vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van bedrijven als Europeesche of Verzekeruzelf.nl liggen tussen de €5,25 tot €12,75. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: ABN AMRO maart 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, regio (6129) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet nu de actuele verzekeringen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Urmond? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,5 – €10,25. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Omgeving
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Urmond? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid of ANWB Inboedelverzekering. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Urmond.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Stein afsluiten? Ontdek de beste of goedkoopste polis voor regio 6129.

Veel gekozen woonverzekeringen in Limburg in maart 2020

 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere vergoedingen die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan wateroverlast, diefstal, blikseminslag, vandalisme en olie, rook en roet, schroeien of smelten, inbraak en diefstal, wateroverlast. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van atoomkernreacties, overstromingen, oorlogsgeweld, slecht onderhoud of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder bekijk je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. een ontploffing of storm is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt niet onder de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je schuur, overkapping, garage, tuinhuisje en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuttingen. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Stein, Elsloo, Urmond.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

V. Groen, Urmond (maart 2020)