Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Alphen-Chaam

Middels een opstalverzekering in Alphen-Chaam – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met bijvoorbeeldaanrijding en aanvaring, vandalisme, wateroverlast, blikseminslag. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de riolering, of bijvoorbeeld dakpannen. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij gemakkelijk de best beoordeelde opstalverzekeringen van gevestigde aanbieders zoals bijv. SNS, ASR Verzekeringen of ING op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Alphen-Chaam, gemeente Alphen-Chaam, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners 9924
Postcodegebieden4860
WijkenAlphen
Plaatsen in de omgevingverzekering-Alphen aan den Rijn, opstalverzekering-Appingedam, polis-Vlaardingen, verzekeringspakket-Urk, Albrandswaard en woonhuisverzekering-Alblasserdam
opstalverzekering-alphen-chaam

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Alphen-Chaam, september 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door storm (vanaf windkracht 7), inbraak, diefstal, wateroverlast. Noemenswaardig: Deze verzekering is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals een badkamer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afzoals afwasmachine of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Alphen-Chaam? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Alphen-Chaam, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Alphen-Chaam. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als een omgevallen boom, brand of explosie, wateroverlast, vandalisme), dan horen uiteraard de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Met behulp van onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van verzekeringsmaatschappijen als FBTO of Centraal Beheer liggen tussen de €5,25 – €11,5. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: FBTO opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, omgeving (4860) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: beschrijving huis, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je opent in de volgende stap de beste verzekeraars die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Alphen-Chaam? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €9,75 tot €12,75. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Alphen-Chaam? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Definieer jouw woning, klik alle af te sluiten modules aan, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid) en Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk). Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Alphen-Chaam.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Alphen-Chaam afsluiten? Check de best gewaardeerde of laagst geprijsde aanbieder voor postcode 4860, 4861.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Brabant in september 2023

 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij eenzelfde verzekeraar. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer zekerheden die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: motorverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld vandalisme, blikseminslag, diefstal, schade door olie, rook en roet en een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, blikseminslag, wateroverlast. Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, constructie- of installatiefouten of ongedierte of schimmel, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder tref je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. brand of ontploffing zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal die door een raam gaat wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  De schuur, garage, overkapping, volière en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. planten. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen.

‘Gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken

E. Smit, Alphen-Chaam (september 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente