Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Chaam

Met een opstalverzekering in Chaam (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schade aan jouw huis door toedoen van bijvoorbeeldaanrijding en aanvaring, blikseminslag, diefstal, storm (vanaf windkracht 7). Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de meterkast, en ook een houten vloer. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van onze vergelijker vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van betrouwbare aanbieders zoals Zelf, Centraal Beheer of Nederlanden van Nu op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Chaam, gemeente Alphen-Chaam, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
(Net) nummer0161 (+31161)
Aantal inwoners 9924
Postcodes4860
BuurtschappenAlphen
Plaatsen in de buurtverzekering-bavel, opstalverzekering-galder, polis-dorst, verzekering-langeweg, woonhuisverzekering-langeweg en bavel
opstalverzekering-chaam

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Chaam, november 2021

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door brand, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, wateroverlast. Belangrijk: Deze polis regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals de ramen. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als televisie of schade aan de keuken). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Chaam? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Chaam, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Chaam. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als olie, rook en roet, schroeien of smelten, blikseminslag, een omgevallen boom), dan dienen vooral de dekking en de service direct op gang te komen. Via onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van maatschappijen als Lancyr en Centraal Beheer schommelen tussen €7 tot €14,5. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: FBTO opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (4860) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je treft hierna de verkrijgbare polissen die in lijn zijn met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Chaam? De modale verzekeringen variëren tussen de €9,5 en €14,25. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Chaam? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als nowGo Woonverzekering Comfort en Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk). Moeite met vergelijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Chaam.

Direct vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Alphen-Chaam afsluiten? Ontdek de meest populaire of goedkoopste verzekeraar voor omgeving 4860, 4861.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Brabant in november 2021

 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Aegon Opstal Basis
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • ZLM Gezinspakket
 • Unigarant Woonpakket Plus

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen onder te brengen bij één partij. Bij constatering van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer dekkingen die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan blikseminslag, schade door olie, rook en roet, vandalisme, diefstal en olie, rook en roet, blikseminslag, schroeien of smelten, inbraak en diefstal. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, aardbevingen, oorlogsgeweld, atoomkernreacties of weersinvloeden, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hieronder lees je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een ontploffing of storm wordt meestal gedekt. Alleen, een ingegooide ruit zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw garage, volière, tuinhuisje, schuur en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Diverse assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen.

‘Altijd een met een gerust gevoel slapen

Dhr. Driessen, Chaam (november 2021)