Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Bernheze

Via de opstalverzekering in Bernheze – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schades aangaande een huis door toedoen van aspecten als ontploffing, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de meterkast, of denk aan het dak. Het is niet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via onze vergelijker vergelijk je direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars zoals Generali, BLG wonen of Nederlanden van Nu op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Bernheze, gemeente Bernheze, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners 29880
Postcodes5471
BuurtenVorstenbosch
Plaatsen in de regioverzekering-Berkelland, opstalverzekering-Bergen Limburg, polis-Arnhem, verzekeringspakket-Amsterdam, Bergeijk en woonhuisverzekering-Berg en Dal
opstalverzekering-bernheze

Woonhuisverzekering vergelijken in Bernheze, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door inbraak, schade door olie, rook en roet, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: Deze verzekering regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals het kozijn. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items zoals staafmixer of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Bernheze? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Bernheze, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Bernheze. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als schroeien of smelten, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan dienen vooral de dekking en de service uitstekend te werken. Dankzij onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De kosten van verzekeringsmaatschappijen als Independer of Reaal variëren tussen de €7,5 – €10,75. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier voorkom je onderverzekering. Bekijk ook ING opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (5471) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je opent daarna de beschikbare opstalverzekeringen op basis van jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Bernheze? De gemiddelde verzekeringen zitten maandelijks tussen €5 – €12,25. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in Bernheze? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van nowGo Inboedelverzekering Bewust en/of De Nederlanden van Nu Opstalverzekering. Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Bernheze.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Bernheze afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of de meest betaalbare maatschappij voor regio 5471, 5472.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Univé Opstalverzekering (EUG)

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren beide polissen te regelen bij eenzelfde assuradeur. In het geval van schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn brand, aanrijding en aanvaring, vandalisme, blikseminslag of brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak en diefstal. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, aardbevingen of weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Hieronder lees je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Je kunt ze verzekeren door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. inbraak of brand zit vaak bij de polis in. Toch, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  De garage, schuur, tuinhuisje, overkapping en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel.

‘Duidelijke prijzen en voorwaarden vergelijken

K. Peeters, Bernheze (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente