Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Dongen

Middels een opstalverzekering in Dongen (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schades aangaande een huis als gevolg van zaken als inbraak, brand, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere een badkamer, en ook de tegelvloer. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels onze vergelijker vergelijk jij eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende aanbieders zoals bijv. Huis In Eén Verzekeringen, BLG wonen of Reaal op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in Dongen, gemeente Dongen, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Regionummer0162 (+31162)
Aantal inwoners 25413
Postcodes5100
BuurtschappenDongen
Plaatsen in de buurtverzekering-Doetinchem, opstalverzekering-Den Haag, polis-Capelle aan den IJssel, verzekeringspakket-Boekel, Deventer en woonhuisverzekering-Deurne
opstalverzekering-dongen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Dongen, december 2023

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door ontploffing, aanrijding en aanvaring, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7). Let op: Deze polis dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als jouw kookplaat. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afals wandbekleding of een defecte TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Dongen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Dongen, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Dongen. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten), dan dienen in het bijzonder de dekking en de service in orde te zijn. Dankzij ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van aanbieders zoals ING en/of Univé variëren tussen de €5,5 tot €12,25. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Polis Direct opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (5100) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft vervolgens de actuele verzekeringen op basis van jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Dongen? De gemiddelde premies liggen tussen de €8,75 tot €14,25. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Dongen? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Jij kan woonpakketten vinden als Univé Inboedelverzekering (EUG) en/of Reaal Inboedelverzekering Allrisk. Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Dongen.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Dongen afsluiten? Bekijk de beste of goedkoopste aanbieder voor de buurt 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in december 2023

 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij eenzelfde aanbieder. Bij schade aan je huis, komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als blikseminslag, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, brand of blikseminslag, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, wateroverlast. Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, oorlogsgeweld, overstromingen of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Verderop bekijk je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een brandje is vaak inbegrepen. Let op, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt vaak buiten jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n garage, tuinhuisje, volière, schuur en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan planten. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Dongen, ’s Gravenmoer.

‘Handig, die verzekeringspakketten

S. van den Heuvel, Dongen (december 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente