Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Eindhoven

Met een opstalverzekering in Eindhoven (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan onder andere brand, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. Opstal heeft betrekking op alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere de isolatie, of denk aan de zonnepanelen . Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk je snel een aantal opstalverzekeringen van betrouwbare maatschappijen zoals Generali, ASR Verzekeringen of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Eindhoven, gemeente Eindhoven, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
Regionummer040 (+3140)
Bewoners 224755
Postcodegebied5502
BuurtschappenStadsdeel
Plaatsen in de regioverzekering-Eijsden-Margraten, opstalverzekering-Eemnes, polis-Dinkelland, verzekeringspakket-Buren, Ede en woonhuisverzekering-Edam-Volendam
opstalverzekering-eindhoven

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Eindhoven, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door wateroverlast, brand, ontploffing, inbraak. Niet vergeten: Deze verzekering dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals dakpannen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals foto/filmcamera of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Eindhoven? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Eindhoven, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Eindhoven. Als er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als een omgevallen boom, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie), dan behoren vooral de dekking en de service goed geregeld te zijn. Geholpen door onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De prijzen van assuradeurs zoals Interpolis of Avéro Achmea liggen tussen de €9,75 en €12,5. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: SNS opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (5502) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de relevante woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Eindhoven? De gemiddelde verzekeringen variëren tussen de €8 – €12,75. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Eindhoven? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid en ook Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Eindhoven.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Eindhoven afsluiten? Bekijk de beste of voordeligste verzekeraar voor omgeving 5502, 5600, 5601, 5602, 5603, 5604, 5605, 5606, 5611, 5612, 5613, 5614, 5615, 5616, 5617, 5621, 5622, 5623, 5624, 5625, 5626, 5627, 5628, 5629, 5631, 5632, 5633, 5641, 5642, 5643, 5644, 5645, 5646, 5647, 5651, 5652, 5653, 5654, 5655, 5656, 5657, 5658.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Gezinspakket
 • Generali Inboedelverzekering
 • Aegon Inboedel Basis
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • SNS Inboedel en opstal

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij 1 assuradeur. Bij constatering van schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal verzekeringen die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: caravanverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan vandalisme, blikseminslag, ontploffing, inbraak of een omgevallen boom, schroeien of smelten, wateroverlast, olie, rook en roet. Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hieronder tref je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. een inbraak of storm zit vaak bij de polis in. Alleen, een bal die door een raam gaat zit vaak niet in de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  De tuinhuisje, garage, schuur, volière en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan schuurtjes. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Stratum, Stadsdeel Tongelre, Stadsdeel Woensel-Zuid, Stadsdeel Woensel-Noord, Stadsdeel Strijp, Stadsdeel Gestel.

‘Een totale woonverzekering voor alles

G. Gerritsen, Eindhoven (maart 2023)