Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Mierlo

Door middel van een opstalverzekering in Mierlo – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning door toedoen van situaties als aanrijding en aanvaring, blikseminslag, vandalisme, wateroverlast. Opstal heeft betrekking op alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere een vaste vloer, en tevens de gang. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via deze website vergelijk je moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen als bijv. Univé, DAK of ING op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Mierlo, gemeente Geldrop-Mierlo, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
(Regio) nummer0492 (+31492)
Aantal inwoners 38893
Postcodegebied5730
WijkenGeldrop
Plaatsen in de buurtverzekering-heusden, opstalverzekering-nuenen, polis-heeze, verzekering-hapert, woonhuisverzekering-hapert en leende
opstalverzekering-mierlo

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Mierlo, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door schade door olie, rook en roet, vandalisme, inbraak, ontploffing. Niet vergeten: Deze module verzekert alleen datgene wat vastzit aan de woning. Bijvoorbeeld de zonnepanelen . Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als sieraden of een defecte koelkast). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Mierlo? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Mierlo, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Mierlo. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door vandalisme, een omgevallen boom, olie, rook en roet, brand of explosie), dan horen vooral de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van verzekeringsmaatschappijen als FBTO of ABN AMRO variëren tussen de €9,25 en €13,75. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook ABN AMRO pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (5730) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: beschrijving huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de actuele woonhuisverzekeringen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Mierlo? De modale polissen zitten maandelijks tussen €6,5 en €13. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Mierlo? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid) en ook Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk). Moeite met vergelijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Mierlo.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Geldrop-Mierlo afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of de meest betaalbare verzekeraar voor de buurt 5730, 5731.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • FBTO Woonpakket
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij eenzelfde maatschappij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere modules die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan storm (vanaf windkracht 7), brand, schade door olie, rook en roet, inbraak of schroeien of smelten, brand of explosie, inbraak en diefstal, olie, rook en roet. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, overstromingen of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hierna tref je aanvullende info enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een ontploffing zit vaak bij de polis in. Echter, een bal die door een raam gaat valt niet onder jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n tuinhuisje, garage, volière, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als beplanting. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Geldrop, Mierlo.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

I. Molenaar, Mierlo (maart 2023)