Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Goirle

Door middel van een opstalverzekering in Goirle – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van situaties als schade door olie, rook en roet, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou leidingen in huis, en tevens de bezemkast. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met onze vergelijker vergelijk jij direct de meeste opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. Europeesche, Aegon of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Goirle, gemeente Goirle, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
(Net) nummer013 (+3113)
Bewoners 23111
Postcodegebied5050
BuurtenGoirle-Centrum
Plaatsen in de regioverzekering-Goes, opstalverzekering-Gennep, polis-Ferwerderadiel, verzekeringspakket-Eemnes, Gennep en woonhuisverzekering-Gemert-Bakel
opstalverzekering-goirle

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Goirle, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door diefstal, blikseminslag, brand, vandalisme. Niet vergeten: Deze dekking sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan de tegelvloer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items als betimmeringen of een defecte televisie). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Goirle? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Goirle, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Goirle. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, inbraak en diefstal, olie, rook en roet), dan horen in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Dankzij de vergelijkingstool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van maatschappijen als Generali en ABN AMRO variëren tussen de €9 – €11. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: ZLM opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (5050) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: type woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt daarna de relevante verzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Goirle? De gemiddelde premies liggen tussen de €6 – €13,75. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Goirle? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Univé Inboedelverzekering (AR) en/of ANWB Inboedelverzekering. Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Goirle.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Goirle afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of voordeligste maatschappij voor de buurt 5050, 5051, 5052, 5053.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • FBTO Woonpakket
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen aan te vragen bij eenzelfde assuradeur. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld wateroverlast, vandalisme, diefstal, ontploffing of blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, wateroverlast. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder tref je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. storm of brand is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt zit vaak niet in de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een schuur, volière, garage, overkapping en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Goirle-Centrum, Grobbendonck, De Groote Akkers, De Hoge Wal, Abcoven, Wildackers, ’t Ven, De Boschkens, De Hellen, De Nieuwe Erven, Hoogeind, Sportpark Van den Wildenberg, Bedrijventerrein Tijvoort, Verspreide huizen Goirle, Riel, Bedrijventerrein Riel, Sportpark De Krim, Verspriede huizen Riel.

‘Met een goed gevoel in mijn woning

D. van der Heyden, Goirle (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente