Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Haaren

Met een opstalverzekering in Haaren – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan onder andere ontploffing, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de riolering, of denk aan een houten vloer. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via deze website vergelijk jij moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van populaire bedrijven als De Goudse, ABN AMRO of OHRA op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Haaren, gemeente Haaren, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
(Net) nummer0411 (+31411)
Bewoners 13570
Postcodes5076
BuurtenHaaren
Plaatsen nabijverzekering-Haaksbergen, opstalverzekering-Gorinchem, polis-Gemert-Bakel, verzekeringspakket-Epe, Grave en woonhuisverzekering-Gouda
opstalverzekering-haaren

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Haaren, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door vandalisme, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Noemenswaardig: Deze polis is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de waterafvoer. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als broodbakmachine of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Haaren? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Haaren, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Haaren. Als er iets met jouw huis gebeurt (denk aan olie, rook en roet, inbraak en diefstal, vandalisme, wateroverlast), dan behoren in het bijzonder de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Dankzij de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De kosten van maatschappijen zoals InShared en ABN AMRO schommelen tussen €8 tot €14,25. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Aegon maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (5076) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: soort woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt nu de beste verzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Haaren? De doorsnee polissen zitten maandelijks tussen €8 – €13,75. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Haaren? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Jij kan woonpakketten vinden als Klaverblad Inboedelverzekering Budget en/of Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Haaren.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Haaren afsluiten? Check de best gewaardeerde of gewoon een goedkope aanbieder voor postcodegebied 5076.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • HEMA Opstalverzekering

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten onder te brengen bij de identieke verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade m.b.t. je huis komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal modules die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan vandalisme, ontploffing, diefstal, storm (vanaf windkracht 7) en inbraak en diefstal, vandalisme, brand of explosie, olie, rook en roet. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, slecht onderhoud, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder ontdek je aanvullende info enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. een brandje zit doorgaans in de verzekering. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n garage, tuinhuisje, volière, overkapping en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan beplanting. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel.

‘Overzichtelijke vergelijking van alle optie

J. de Jong, Haaren (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente