Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Halderberge

Via de opstalverzekering in Halderberge – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw woning door toedoen van bijvoorbeeldvandalisme, aanrijding en aanvaring, brand, blikseminslag. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Onder andere vaste muren, en ook de meterkast. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met onze vergelijktool vergelijk je gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen zoals De Goudse, Avéro Achmea of Nationale Nederlanden op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Halderberge, gemeente Halderberge, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners 29531
Postcodegebieden4730
BuurtenOud
Plaatsen in de omgevingverzekering-Haarlemmermeer, opstalverzekering-Gulpen-Wittem, polis-Gilze en Rijen, verzekeringspakket-Etten-Leur, Haaksbergen en woonhuisverzekering-Gulpen-Wittem
opstalverzekering-halderberge

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Halderberge, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, ontploffing, wateroverlast, inbraak. Noemenswaardig: Deze polis verzekert alleen datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan geplante bomen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals laptop of schade aan muziekinstrumenten). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Halderberge? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Halderberge, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Halderberge. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan schroeien of smelten, blikseminslag, wateroverlast, vandalisme), dan behoren uiteraard de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De kosten van assuradeurs als InShared en/of De Goudse liggen tussen de €5 en €13,75. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Allianz maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (4730) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt hierna de beste verzekeringen die overeenkomen met jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Halderberge? De reguliere verzekeringen liggen tussen de €8,75 tot €13,25. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Halderberge? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Jij kan woonpakketten vinden als Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid) of FBTO Woonpakket. Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Halderberge.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Halderberge afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde aanbieder voor regio 4730, 4731, 4751.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • SNS Inboedelverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij 1 maatschappij. In het geval van schades in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal modules die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan diefstal, vandalisme, inbraak, wateroverlast en brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, olie, rook en roet. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet of grondwater in de woning, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder bekijk je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. storm of brand zit vaak bij de polis in. Echter, een bal die door een raam gaat wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je volière, schuur, tuinhuisje, garage en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. overkappingen. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

N. de Ruiter, Halderberge (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente