Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Helmond

Middels een opstalverzekering in Helmond – ook wel woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis die ontstaan zijn door zaken als wateroverlast, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), brand. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is geplante bomen, of bijvoorbeeld de hal. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met deze website vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen als SNS, ABN AMRO of OHRA op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Helmond, gemeente Helmond, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
(Regio) nummer0492 (+31492)
Bewoners 90127
Postcodes5700
BuurtenBinnenstad
Plaatsen nabijverzekering-Hellevoetsluis, opstalverzekering-Heerhugowaard, polis-Grootegast, verzekeringspakket-Geldrop-Mierlo, Heerlen en woonhuisverzekering-Heerhugowaard
opstalverzekering-helmond

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Helmond, maart 2023

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door ontploffing, brand, diefstal, wateroverlast. Let op: Deze dekking dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere een tuinhek. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afzoals sport/hobbyartikelen of schade aan meubels). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Helmond? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Helmond, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Helmond. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als wateroverlast, vandalisme, een omgevallen boom, brand of explosie), dan horen met name de dekking en de service direct op gang te komen. Middels de vergelijkingstool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van maatschappijen zoals Independer en Reaal schommelen tussen €9,75 en €10,75. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook ANWB maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (5700) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt nu de verkrijgbare verzekeraars die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Helmond? De gemiddelde polissen variëren tussen de €5 tot €14,5. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Helmond? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Je vindt pakketten als Bovag Thuispakket (EUG) en/of Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet. Wil je er een expert naar laten kijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Helmond.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Helmond afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of goedkoopste verzekeraar voor regio 5700, 5701, 5702, 5703, 5704, 5705, 5706, 5707, 5708, 5709.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Inboedel
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • InShared Inboedelverzekering

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij 1 aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld aanrijding en aanvaring, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), brand of wateroverlast, vandalisme, olie, rook en roet, brand of explosie. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van overstromingen, aardbevingen, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hieronder vind je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. blikseminslag of brand zit doorgaans in de verzekering. Let op, een voetbal die door de ruit vliegt zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n schuur, volière, garage, overkapping en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal verzekeraars hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als bestratingen. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Binnenstad, Helmond-Oost, Helmond-Noord, ’t Hout, Brouwhuis, Helmond-West, Warande, Stiphout, Rijpelberg, Dierdonk, Brandevoort, Industriegebied Zuid.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

G. Blom, Helmond (maart 2023)