Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Doeveren

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Doeveren – ook wel woonhuisverzekering – dek je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met zaken als aanrijding en aanvaring, blikseminslag, brand, inbraak. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere dakpannen, en ook de vloerverwarming. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via deze website vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van professionele bedrijven zoals bijv. Ditzo, DAK of London Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Doeveren, gemeente Heusden, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
(Regio) nummer0416 (+31416)
Bewoners 43274
Postcodegebieden5256
BuurtenDrunen
Plaatsen in de buurtverzekering-haarsteeg, opstalverzekering-rosmalen, polis-waspik, verzekering-castelre, woonhuisverzekering-castelre en de-moer
opstalverzekering-doeveren

Woonhuisverzekering vergelijken in Doeveren, maart 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Onder andere door aanrijding en aanvaring, wateroverlast, inbraak, blikseminslag. Let op: Deze module verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als leidingen in huis. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals tosti-ijzer of schade aan muziekinstrumenten). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Doeveren? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Doeveren, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Doeveren. Als je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door olie, rook en roet, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan horen met name de dekking en de service uitstekend te werken. Geholpen door de vergelijkingstool vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies assuradeurs zoals OHRA of Avéro Achmea liggen tussen de €6,25 – €12,75. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: FBTO maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (5256) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: type huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet vervolgens de beste opstalverzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Doeveren? De gemiddelde polissen variëren tussen de €9,75 – €13,75. Het feitelijke maandbedrag varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Doeveren? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Lancyr Woonhuisverzekering of juist Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Doeveren.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Heusden afsluiten? Check de best beoordeelde of voordeligste maatschappij voor regio 5256.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • FBTO Woonpakket
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen aan te vragen bij 1 assuradeur. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante modules die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als diefstal, schade door olie, rook en roet, wateroverlast, aanrijding en aanvaring of blikseminslag, vandalisme, olie, rook en roet, schroeien of smelten. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder lees je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als vandalisme of brand zit vaak bij de polis in. Maar, een bal door de ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw garage, volière, tuinhuisje, overkapping en losse gebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan beplanting. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.

‘Een polis zonder kleine lettertjes, top!

U. van der Veen, Doeveren (maart 2023)