Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Drunen

Met een opstalverzekering in Drunen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw huis wat gerelateerd is aan onder andere schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Opstal heeft betrekking op alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de ramen, of bijvoorbeeld de vloerverwarming. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Middels deze website vergelijk jij direct alle belangrijke opstalverzekeringen van populaire partijen als EAG Assuradeuren, ASR Verzekeringen of Reaal op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Drunen, gemeente Heusden, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
(Net) nummer0416 (+31416)
Aantal inwoners 43274
Postcodes5150
BuurtenDrunen
Plaatsen in de omgevingverzekering-sprang-capelle, opstalverzekering-hulten, polis-castelre, verzekering-esbeek, woonhuisverzekering-esbeek en molenschot
opstalverzekering-drunen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Drunen, september 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, diefstal, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze module dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld een tuinhek. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als wandversiering of beschadigingen aan het interieur). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Drunen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Drunen, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Drunen. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan wateroverlast, een omgevallen boom, blikseminslag, vandalisme), dan behoren in het bijzonder de dekking en de service in orde te zijn. Dankzij onze vergelijker vind je direct uit welke optie bij je past. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen als Delta Lloyd of SNS zitten maandelijks tussen €7,75 en €11. Vul hierboven eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Bovag september 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (5150) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: type huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt daarna de beschikbare woonhuisverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Drunen? De gemiddelde polissen variëren tussen de €7,5 en €14. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Drunen? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Lancyr Inboedelverzekering en/of Turien & Co Woonhuisverzekering Primair. Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Drunen.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Heusden afsluiten? Stap over naar de beste of voordeligste polis voor de buurt 5150, 5151, 5152, 5154.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in september 2023

 • De Goudse Inboedelverzekering
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Generali Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • SNS Inboedel en opstal

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij 1 maatschappij. Bij schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan inbraak, schade door olie, rook en roet, vandalisme, diefstal en een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, brand of explosie, wateroverlast. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, overstromingen, slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten of rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand ontdek je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als een flinke storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een ruit die perongeluk wordt ingegooid zit vaak niet in de woonverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw volière, tuinhuisje, garage, overkapping en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als planten. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

Q. Timmermans, Drunen (september 2023)