Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Herpt

Middels een opstalverzekering in Herpt – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning als gevolg van situaties als vandalisme, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, ontploffing. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de zonnepanelen , en ook leidingen in huis. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijker vergelijk je snel een aantal opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen als bijv. ZLM, Aon Direct of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Herpt, gemeente Heusden, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
(Net) nummer0416 (+31416)
Bewoners 43274
Postcodegebied5256
BuurtschappenDrunen
Plaatsen in de buurtverzekering-heesbeen, opstalverzekering-haarsteeg, polis-rosmalen, verzekering-hulten, woonhuisverzekering-hulten en nieuwkuijk
opstalverzekering-herpt

Online woonhuisverzekering vergelijken in Herpt, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door brand, aanrijding en aanvaring, vandalisme, blikseminslag. Noemenswaardig: Deze verzekering dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals het leidingwerk. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als strijkijzer/-plank of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Herpt? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Herpt, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Herpt. Als je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door vandalisme, schroeien of smelten, wateroverlast, een omgevallen boom), dan horen zeker de dekking en de service goed geregeld te zijn. Via onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van verzekeringsmaatschappijen als ING of ASR Verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,75 tot €12,75. Voer in de basis in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Huis In Eén Verzekeringen maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (5256) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: soort huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet in de volgende stap de relevante verzekeringen die voldoen aan jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Herpt? De doorsnee polissen schommelen tussen €8 – €14,75. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Herpt? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn De Goudse Inboedelverzekering en/of Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk). Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Herpt.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Heusden afsluiten? Check de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekeraar voor regio 5256.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is allebei deze producten te nemen bij één partij. Indien de situatie zich voordoet van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: caravanverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, inbraak, brand of wateroverlast, schroeien of smelten, een omgevallen boom, vandalisme. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van oorlogsgeweld, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties of weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Verderop lees je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. blikseminslag of brand zit doorgaans in de verzekering. Echter, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je overkapping, volière, tuinhuisje, schuur en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.

‘Handig, die verzekeringspakketten

T. van Dijk, Herpt (maart 2023)