Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Lieshout

Door middel van een opstalverzekering in Lieshout – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades m.b.t. de woning als gevolg van situaties als brand, ontploffing, diefstal, aanrijding en aanvaring. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere jouw kookplaat, en ook de elektriciteit. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk je eenvoudig alle belangrijke opstalverzekeringen van professionele partijen als SNS, Centraal Beheer of Polis Direct op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in Lieshout, gemeente Laarbeek, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
(Net) nummer0499 (+31499)
Bewoners 21965
Postcodes5737
BuurtenBeek
Plaatsen in de buurtverzekering-aarle-rixtel, opstalverzekering-ommel, polis-leende, verzekering-casteren, woonhuisverzekering-casteren en lierop
opstalverzekering-lieshout

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Lieshout, december 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door diefstal, blikseminslag, vandalisme, schade door olie, rook en roet. Noemenswaardig: Deze verzekering verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld de garage. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als diepvriezer of een gestolen computer). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Lieshout? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Lieshout, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Lieshout. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als inbraak en diefstal, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten), dan horen zeker de dekking en de service goed geregeld te zijn. Via ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies bedrijven zoals InShared of Allsecur variëren tussen de €7,25 tot €10. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Allianz pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (5737) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: beschrijving huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt hierna de verkrijgbare polissen die overeenkomen met jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Lieshout? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €9,25 – €11,5. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Lieshout? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid) of Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Lieshout.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Laarbeek afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde polis voor postcodegebied 5737.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Brabant in december 2023

 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Generali Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is allebei deze producten af te sluiten bij de identieke partij. Indien de situatie zich voordoet van schade aan je huis, komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer vergoedingen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als aanrijding en aanvaring, diefstal, inbraak, vandalisme of vandalisme, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, blikseminslag. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, aardbevingen of bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Verderop tref je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. storm of brand zit doorgaans in de verzekering. Maar, een voetbal die door de ruit vliegt is in de regel niet inbegrepen in jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n tuinhuisje, garage, overkapping, volière en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Diverse assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan beplanting. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout.

‘Mijn verzekering had ik binnen 10 minuten afgesloten

C. van de Veen, Lieshout (december 2023)