Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Meierijstad

Door middel van een opstalverzekering in Meierijstad – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades m.b.t. de woning door toedoen van o.a. aanrijding en aanvaring, blikseminslag, brand, diefstal. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Een voorbeeld is de elektriciteit, en ook jouw kookplaat. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via deze website vergelijk jij direct de meeste opstalverzekeringen van populaire aanbieders zoals bijv. Zelf, Bovag of nowGo op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Meierijstad, gemeente Meierijstad, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
(Net) nummer0413 (+31413)
Aantal inwoners 17896
Postcodes5460
BuurtschappenWest
Plaatsen in de omgevingverzekering-Meerssen, opstalverzekering-Lisse, polis-Korendijk, verzekeringspakket-Heeze-Leende, Maassluis en woonhuisverzekering-Maasgouw
opstalverzekering-meierijstad

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Meierijstad, maart 2023

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door schade door olie, rook en roet, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Let op: Deze dekking verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als de gevel. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals terreinafscheiding of kapotte meubels). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Meierijstad? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Meierijstad, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Meierijstad. Als je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door een omgevallen boom, brand of explosie, wateroverlast, schroeien of smelten), dan horen vooral de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Dankzij onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De prijzen van verzekeraars als Lancyr of Reaal schommelen tussen €5,25 – €11,25. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Bruns ten Brink maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (5460) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt nu de relevante woonhuisverzekeringen die rijmen met de opgegeven info.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Meierijstad? De doorsnee polissen variëren tussen de €5 en €13,25. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Meierijstad? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk) of ASR Woonhuisverzekering (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Meierijstad.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Meierijstad afsluiten? Stap over naar de meest populaire of voordeligste polis voor de buurt 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ANWB Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Allsecur Compleet
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen te regelen bij de identieke partij. Wanneer we spreken van schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatievoordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als inbraak, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, diefstal en een omgevallen boom, blikseminslag, schroeien of smelten, vandalisme. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door aardbevingen, slecht onderhoud, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Verderop bekijk je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. brand of storm wordt meestal gedekt. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw schuur, volière, garage, overkapping en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als beplanting. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

F. Vink, Meierijstad (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente