Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gemonde

Door middel van een opstalverzekering in Gemonde – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning door toedoen van onder andere wateroverlast, brand, schade door olie, rook en roet, diefstal. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld dakpannen, of denk aan een badkamer. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijktool vergelijk jij eenvoudig de meeste opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen als Delta Lloyd, Allsecur of Nationale Nederlanden op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in Gemonde, gemeente Sint-Michielsgestel, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Netnummer073 (+3173)
Bewoners 28403
Postcodegebied5271
BuurtschappenSint-Michielsgestel
Plaatsen in de omgevingverzekering-den-dungen, opstalverzekering-berlicum, polis-heesbeen, verzekering-waspik, woonhuisverzekering-waspik en oudheusden
opstalverzekering-gemonde

Online woonhuisverzekering vergelijken in Gemonde, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, ontploffing, vandalisme, brand. Belangrijk: Deze verzekering regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als het kozijn. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee verzeker je de losse spullenzoals centrifuge of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Gemonde? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Gemonde, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Gemonde. Als er iets met jouw huis gebeurt (denk aan olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, inbraak en diefstal), dan horen in het bijzonder de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Via onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals Klaverblad en REAAL Verzekeringen variëren tussen de €6,25 tot €11,5. Voer in de bovenstaande vergelijker eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Lancyr maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (5271) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je ziet vervolgens de verkrijgbare verzekeringen die overeenkomen met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Gemonde? De modale polissen zitten maandelijks tussen €9 – €13,75. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Gemonde? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van SNS Inboedel en opstal of juist Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Gemonde.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Sint-Michielsgestel afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of voordeligste polis voor de buurt 5271, 5290, 5291, 5292, 5293, 5294.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Generali Woonhuisverzekering
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren allebei deze producten aan te vragen bij 1 aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan aanrijding en aanvaring, wateroverlast, brand, blikseminslag en vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, een omgevallen boom. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door roekeloosheid en opzet, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Verderop lees je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. brand of ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je tuinhuisje, schuur, volière, garage en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan beplanting. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode.

‘Handige bespaartips voor opstalverzekeringen

A. Willemsen, Gemonde (maart 2023)