Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Son en Breugel

Door middel van een opstalverzekering in Son en Breugel – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan o.a. brand, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan een houten vloer, maar ook een vaste vloer. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk je eenvoudig vele opstalverzekeringen van professionele verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. Europeesche, Aegon of Reaal op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Son en Breugel, gemeente Son en Breugel, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Regionummer0499 (+31499)
Aantal inwoners 16425
Postcodes5690
BuurtenSon
Naburige plaatsenverzekering-Someren, opstalverzekering-Smallingerland, polis-Schinnen, verzekeringspakket-Rijssen-Holten, Sliedrecht en woonhuisverzekering-Sittard-Geleen
opstalverzekering-son-en-breugel

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Son en Breugel, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, vandalisme, inbraak. Niet vergeten: Dit type verzekering is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als dakpannen. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals tosti-ijzer of schade aan computers). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Son en Breugel? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Son en Breugel, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Son en Breugel. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, wateroverlast), dan behoren met name de dekking en de service uitstekend te werken. Met behulp van ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van maatschappijen als Ditzo of SNS variëren tussen de €7,25 – €10,5. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: InShared maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (5690) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent daarna de verkrijgbare verzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Son en Breugel? De “normale” polissen variëren tussen de €6,75 en €10,75. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Son en Breugel? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Definieer jouw woning, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk) of SNS Woonhuisverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Son en Breugel.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Son en Breugel afsluiten? Bekijk de beste of laagst geprijsde verzekeraar voor de buurt 5690, 5691, 5692, 5694.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is allebei deze producten onder te brengen bij dezelfde maatschappij. Bij schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante vergoedingen die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als schade door olie, rook en roet, ontploffing, vandalisme, brand of schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, inbraak en diefstal. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, overstromingen, atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7 en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Verderop ontdek je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. ontploffing of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een bal of ladder door een ruit wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een tuinhuisje, volière, overkapping, schuur en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij problemen met de tuin, zoals schade aan het zwembad. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Son, Breugel.

‘De inboedel en opstalverzekering gewoon combineren!

H. de Groot, Son en Breugel (maart 2023)