Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Berkel-Enschot

Door middel van een opstalverzekering in Berkel-Enschot – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van onder andere diefstal, aanrijding en aanvaring, brand, schade door olie, rook en roet. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de bijkeuken, en tevens de stroomvoorziening. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via onze vergelijktool vergelijk jij snel een aantal opstalverzekeringen van betrouwbare bedrijven zoals o.a. Europeesche, Avéro Achmea of Reaal op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Berkel-Enschot, gemeente Tilburg, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
(Net) nummer013 (+3113)
Bewoners 212941
Postcodes5056
BuurtenCentrum
Plaatsen in de buurtverzekering-raamsdonk, opstalverzekering-lage-zwaluwe, polis-oosteind, verzekering-galder, woonhuisverzekering-galder en made
opstalverzekering-berkel-enschot

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Berkel-Enschot, maart 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door diefstal, inbraak, vandalisme, ontploffing. Belangrijk: Deze dekking regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de waterafvoer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis verzeker je de losse spullenals strijkijzer of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Berkel-Enschot? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Berkel-Enschot, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Berkel-Enschot. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan brand of explosie, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan horen uiteraard de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Geholpen door de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van assuradeurs zoals Klaverblad of Allianz schommelen tussen €5 tot €11. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Nederlanden van Nu opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (5056) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, bouwconstructie (dak), woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je ziet nu de actuele woonhuisverzekeringen op basis van jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Berkel-Enschot? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €6,25 tot €14,5. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Berkel-Enschot? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Aegon Inboedel Allrisk of juist Klaverblad Verzekeringspakket Budget. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Berkel-Enschot.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Tilburg afsluiten? Bekijk de beste of gewoon een goedkope verzekeraar voor de buurt 5056, 5057, 5059.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Aegon Opstal Basis
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • HEMA Woonverzekering
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen te regelen bij één partij. Bij schade rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer vergoedingen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan inbraak, vandalisme, ontploffing, aanrijding en aanvaring of blikseminslag, schroeien of smelten, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten of grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Hierna ontdek je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  De tuinhuisje, volière, garage, overkapping en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout.

‘Met een goed gevoel in mijn woning

V. Bosch, Berkel-Enschot (maart 2023)